Un any més Barcelona ha acollit la celebració de Mobile World Congress (MWC), una fira que aquesta edició fa la majoria d'edat a la capital catalana. Encara que el MWC es considera la fira mundial més rellevant del sector de la telefonia mòbil, l'esdeveniment se centra cada cop més en tecnologia en una gran diversitat d'àmbits.
Així, a l'Àgora de l'espai Beat Barcelona, impulsat conjuntament per l'Ajuntament de Barcelona, la MWCapital i la GSMA, ha tingut lloc una taula rodona sobre el paper de la tecnologia a la cuina dels restaurants. Moderada per la periodista Laura Conde, hi han participat representants dels tres triestrellats de Barcelona: Paolo Casagrande, xef del Lasarte; Eduard Xatruch, un dels xefs del Disfrutar, i Pablo Sacerdotte, sommelier i maître de Cocina Hermanos Torres.
Tots han coincidit que la tecnologia ha d'estar al servei de la gastronomia i no a l'inrevés. En definitiva, la tecnologia els és d'utilitat no només per optimitzar al màxim els recursos i evitar el malbaratament, sinó també per agilitzar i facilitar la gestió de reserves, de costos i de personal. En el procés de creació dels plats, han destacat, a més, algunes innovacions tecnològiques que els han permès desenvolupar noves tècniques i nous conceptes, com la liofilitzadora o l'ocoo, una màquina polivalent que permet realitzar fermentacions i altres tipus de coccions.
Beat Barcelona
Beat Barcelona és un espai afterwork de 1.600 metres quadrats al MWC. Situat a l'entrada del 4YFN, al Hall 8 del recinte de Fira de Barcelona - Gran Via, a més de l'Àgora, on se celebren les ponències, es pot gaudir de la plaça Barcelona Realitat Virtual, que permet visitar diferents espais de la ciutat. També s'hi troba l'escultura de la Fundació Barcelona Music Lab, una peça lumínica i sonora impresa en 3 D amb 3.571 ampolles d'aigua de litre reciclades. Música en directe i servei de menjar amb propostes de cuina de proximitat i representatives de la gastronomia barcelonina i catalana també disponibles a l'espai.