Fran Agudo, xef del restaurant Mont Bar, de Barcelona, ha guanyat el premi 'Cuiner 2022' que s'ha atorgat durant la darrera jornada del Gastronomic Forum Barcelona. Aquest guardó, impulsat pel congrés i el diari 'La Vanguardia', reconeix el xef com a millor cuiner de l'any, del qual valora la trajectòria professional i la del seu restaurant.
El premi és resultat de la decisió presa per una votació popular i un jurat d'experts que va valorar l'elaboració preparada per Agudo en directe durant la final. Per a l'ocasió, el xef de Mont Bar va preparar els seus nigiris de patata i moll amb el seu suquet, una interpretació asiàtica del suquet de tota la vida que fa servir com a base la patata i es presenta com si fos un nigiri.
A la final del premi 'Cuiner 2022', Agudo es va imposar a altres xefs com Adrià Bou (Terram, Girona), Jaume Marambio i Vicky Maccarone (Alapar, Barcelona), Manu Núñez i Carles Ramon (Besta, Barcelona), Lluc Quintana Terès (Can Xapes, Cornellà del Terri, Pla de l'Estany, Girona) i Jordi Tarré (Prodigi, Barcelona). Quintana va rebre el guardó de Cuiner Sostenible.