Un estudi conclou que el receptari tradicional garanteix una alimentació equilibrada
A més de preservar la tradició i afavorir els productors de proximitat, menjar “en clau catalana” és sinònim d’una dieta sana i equilibrada. Així s’ha pronunciat Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, en la presentació d’un estudi nutricional sobre el ‘Corpus del patrimoni culinari català’.
Segons la primera fase de l’informe, elaborat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), queda demostrat que les receptes de la cuina tradicional catalana formen part d’un sistema culinari saludable i equilibrat. Fins ara els responsables han analitzat un centenar de receptes del ‘Corpus del patrimoni culinari català’, però les fórmules que encara queden mantindran la primera tesi de l’estudi.
Així, doncs, menjar fricandó, escudella, trinxat o peix a la sal és garantia d’una alimentació saludable.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia