Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La millor botifarra d'ou de Catalunya

La Fundació dels Oficis de la Carn l'ha escollit en motiu del Dijous Gras

Botifarra d'Ou

Botifarra d'Ou

Ramon Hernando Martínez, de la Xarcutería Hernando de Barcelona, fa la millor botifarra d'ou artesana de Catalunya, segons el jurat del concurs nacional que s'ha celebrat per primera vegada per commemorar el Dijous Gras.

La Fundació dels Oficis de la Carn, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters ha organitzat aquest concurs, que otorga dos premis: la millor botifarra artesana tradicional i la botifarra d’ou artesana més innovadora.

El concurs es va celebrar el 27 de Gener a l’Escola d’Oficis de la Carn amb l'objectiu de reforçar el protagonisme dels productes artesans i la creativitat dels seus autors. La creació d'aquest concurs respon a dos objectius principals: potenciar el valor dels productes artesanals i fomentar la tradició catalana que consisteix en menjar aquest producte en una data com la del dijous gras.

Després de la degustació de les botifarres d’ou finalistes, es van proclamar els guanyadors del concurs. El guanyador de la botifarra d’ou artesana tradicional va ser Ramon Hernando Martínez, de la Xarcutería Hernando de Barcelona, qui va definir el seu producte com “una botifarra esponjosa, tendre, amb la sal justa, un toc de pebre blanc al final i color natural de l’ou ben cuit". D’altra banda, el guanyador de la botifarra d’ou artesana més innovadora va ser David Roig Cebrian, de l’establiment l’Avi David, també de Barcelona, que va descriure la seva creació com “una botifarra molt encertada pel que fa a textura, aroma i sabor”.

El concurs

Per formar part del concurs, els participants havien d’enviar la seva proposta a la Federació dels Oficis de la Carn i, tot seguit, portar 3 quilos de botifarres al jurat, que el mateix dimecres 27 de gener va tastar els productes per a escollir-ne els millors. Les botifarres sobrants del tast es van enviar a la Fundació Banc dels Aliments.

Els encarregats de tastar les botifarres i escollir les guanyadores van ser Mestres Artesans de la Confraria del Gras Magre i professionals del sector com Joan Riera, Pere Duran, Josep Noguera, Ricard Julià, Pròsper Puig o Jordi Vilà. El secretari del jurat, Josep Dolcet, va destacar la bona i equilibrada presentació de les botifarres presentades al concurs.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: