El restaurant barceloní renova el local i crea una nova paella per celebrar el 25è aniversari
Suquet almirall terrassa
Després de 25 anys d’història a la Barceloneta, el Suquet de l’Almirall ha portat a terme una renovació del local i de la carta mantenint la filosofia que ha marcat la història del restaurant, amb Quim Marqués al capdavant.
Ara, la carta és més informal, amb menys plats i amb preus actualitzats, sense renunciar als entrants mariners, els arrossos i els peixos de llotja que han convertit el local en un dels establiments de referència de Barcelona.
Paella catalana
L’estrella de la nova carta del Suquet de l’Almirall és la paella catalana, un plat on s’ha intentat reflectir la varietat de productes que hi ha al nostre país. “Ens hem emmirallat en els nostres veïns valencians i hem ideat un plat que agermana el rebost de les terres costaneres i de secà de Catalunya. Una recepta amb aromes de l’Empordà, de les Terres de l’Ebre, de la Selva, del Berguedà, del Vallès, del Maresme i de Barcelona”, ha comentat en Quim Marqués durant la presentació del plat.
Per reforçar la identitat d’aquesta recepta, l’arròs se serveix en un plat de ceràmica de la Bisbal i s’ofereix la possibilitat de menjar-se’l amb cullera de fusta que, en paraules de Marqués, “és l’estri més humil de la cuina popular”.
Per triar i remenar
A banda de la paella catalana, l’oferta gastronòmica del Suquet de l’Almirall es divideix en quatre grans grups —amanides i cruixents, cassoles i woks, acabats de pescar i arrossos i fideus—, a més del menú dels migdies de dimarts a divendres i els plats del dia, fora de carta, que canvien en funció del producte fresc i de temporada.
Pel que fa a la carta de vins, s’ha reduït a 46 referències de tots els racons, escollides per acompanyar de la millor manera les receptes del restaurant.
Espai renovat
El 25è aniversari del local ha servit d’excusa per renovar-lo també per dins, amb una terrassa amb nou mobiliari per a 24 comensals i canvis al menjador principal, on destaca la peixera artificial que ha creat l’artista Enric Sant.
Al soterrani hi ha espai per als grups de fins a 50 persones, amb una decoració que convida a viatjar per la història del restaurant a través d’estris, llibres de cuina, retalls de premsa i fotografies que ja formen part de la història.
Suquet de l’Almirall
Passeig Joan de Borbó, 65. Barcelona.
Tel. 93 221 62 33
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia