Les millors receptes de tapes i ‘pintxos’ en un llibre
Entrevista a David Caballero, cuiner i assessor gastronòmic del CUINA<br type="_moz" />
David Caballero
Què tenen les tapes, que han conquerit els nostres paladars?
Per a mi les tapes són una forma de poder gaudir de diversos àpats en un sol moment, un petit menú de degustació amb nombrosos productes i coccions, a part de ser un moment de reunió i trobada amb familiars i amics.
Com definiries la tapa perfecta?
Una mescla de bon producte, ben cuinat i amb un toc original, que la faci única en una sola mossegada.
Molts restaurants s’han apuntat a la moda de les tapes i els ‘pintxos’. Creus que s’abusa del terme?
Jo crec que no, a mi personalment és una forma de menjar que m’agrada molt trobar-la quan surto a menjar fora i crec que et soluciona un dinar o un sopar d’una forma més que correcta!
Qualsevol llesca de pa amb alguna cosa a sobre és un ‘pintxo’?
Segurament, sí, encara que segons a quina regió d’Espanya ens trobem entenem els ‘pintxos’ de forma diferent. La millor definició de ‘pintxo la trobaríem segurament al País Basc, on un ‘pintxo’ és una llesca de pa amb alguna cosa damunt i que sovint es demana a part de la beguda.
Quina és la combinació més estranya amb què es pot fer un ‘pintxo’?
Podem fer mil i una combinacions en un ‘pintxo’, que sigui més o menys estrany dependrà sobretot de quina cultura venim i de quantes coses diferents hàgim tastat. El que pot ser estrany per a nosaltres, potser no ho és per a una altra persona.
Què no hi posaries mai, en un ‘pintxo’?
Crec que qualsevol ingredient ben integrat i ben combinat té cabuda en un ‘pintxo’ o una tapa.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia