Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors pans d'Osona

Els millors pans de la zona

Pa

Pa

Recorrem alguns dels pobles de la comarca per descobrir-hi forns de pa com els d’abans, que han mantingut viva la tradició i que s’han atrevit a innovar. N’hi ha alguns, al Lluçanès, que fins i tot formen part d’una ruta turística dedicada al blat forment, autòcton de la zona.

Forn J. Bruch. Conegut també com a Ca la Dària, aquest forn de pa va ser un dels primers a recuperar el blat forment per elaborar els productes. Actualment, forma part de la Ruta del Pa i la Coca del Lluçanès.

Cal Pujals. Aquest forn de pa aposta per mantenir la tradició artesana. Encara couen el pa en un forn de llenya i el fan amb blat forment, espelta i xeixa, varietats antigues.

Cal Pastisser. El pa i les coques d’anís són, segurament, les millors excuses que podeu trobar per afegir aquest forn de pa a la llista d’establiments favorits d’Osona. Pau Riba, el propietari, fa pa com abans, a més de brioixeria artesana.

Fleca d’Oristà. Cada matí, Josep Riera obre les portes d’aquest forn. Ell va agafar les regnes del negoci quan l’antic forner es va retirar i s’ha encarregat de modernitzar el procés.

Artipà. David Rovira va obrir aquesta fleca a Vic, el 2014, per recuperar la tradició fornera. Les fermentacions llargues, la massa mare i l’ús de matèries primeres de proximitat formen part del seu ADN i elabora pa amb una sola farina, que el fa més digestiu.

Cal Mossèn. En aquest forn tenen ben present mossèn Cinto Verdaguer. A més de fer pa totalment artesà, han creat la coca de Folgueroles.

Forn Altarriba. Un dels forns de referència de Manlleu, amb més de seixanta anys d’experiència. Elaboren més de trenta pans diferents, sempre de manera artesana i per a tots els gustos.

Mas Corcó. A Mas Corcó són pagesos forners. Han reproduït el model dels paisans-boulangers francesos. Ivan Hernàndez i Manel Macià fan pans de nous i panses, de llavors i llonguets, entre d’altres.

Més k Pa. Miquel Saborit és l’ànima d’aquest forn de Torelló. És la tercera generació del Forn de Pa Saborit i va guanyar el premi al millor jove artesà alimentari innovador, el 2016.

L’Era. El 2019, aquest forn de Rupit ha celebrat el cinquantè aniversari. Situat en un dels pobles amb més encants de la comarca i de tot el país, encara fan el pa amb forn de llenya, perquè tingui el gust i la textura de sempre.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: