CUINA.CAT
28/10/2019Aquest octubre ha nascut un nou mitjà de comunicació global que parla del futur de la gastronomia i que també és un referent en l’ús de les noves tecnologies en aquest sector. Es tracta d’Apart, un projecte de la revista cuina i de Som que ha comptat amb un director convidat d’excepció: Ferran Adrià.
'Apart' s’alinea amb els esperits avantguardistes i trencadors de la gastronomia d’avui, com el de l’impulsor d’elBulli Foundation, el xef més important del món dels nostres temps. No és casual, doncs, que 'Apart' hagi nascut a Barcelona (Catalunya), l’epicentre de la darrera revolució gastronòmica mundial, amb una vocació clara d’arribar arreu del món, com ho demostren les tres edicions independents amb què surt al quiosc: una en català, una altra en castellà i, ben aviat, una en anglès.
Portada del número 1 de Apart
En aquest primer número, viatgem als sis països que, d’acord amb Ferran Adrià, inspiren la gastronomia del futur: el Brasil, l’Argentina, el Marroc, Dinamarca, Grècia i el Japó, on s’ha desplaçat l’equip de la revista per conèixer les cuines que inspiren el futur i els seus protagonistes. Però, a més de les fotografies que acompanyen cadascun dels sis reportatges d’Apart, per primera vegada en un mitjà de comunicació gastronòmic europeu hem incorporat l’ús de la realitat virtual, de manera que els lectors d’Apart, a més de llegir, podreu transportar-vos a la selva amazònica, a les platges de Creta, a la medina de Fes, a la Pampa argentina, a la cuina del Noma i als carrers de Tòquio.
Un número a l’any
Apart neix amb la vocació de convertir-se en el portaveu del futur de la gastronomia. Per això, cada número, de periodicitat anual, comptarà amb un director convidat que serà una persona destacada del món culinari. 'Apart' serà, any rere any, una mirada cap endavant. Una anàlisi exhaustiva del món de la gastronomia des d’una nova mirada, noves perspectives i amb l’ús de noves tecnologies que ajuden a oferir un retrat complet del sector. Per això, comptarem amb els millors professionals, amb les millors tecnologies i amb els millors col·laboradors i, és clar, comptarem amb la complicitat dels lectors i les lectores que ens vulguin acompanyar en aquest viatge tan apassionant que, després de 64.000 km per fer aquest primer número, tot just acaba de començar.
Les cuines que inspiren el futur, doncs, ja no es basen en els orígens de l’alta cuina francesa, sinó que tenen a veure amb el descobriment de nous ingredients, noves tècniques, la capacitat de crear i consolidar noves metes culinàries sovint inspirades en tradicions i productes locals, tal com apunta Adrià a l’editorial de la revista.
Amb la revista Apart rebreu unes ulleres de realitat virtual
Apart és el primer mitjà de comunicació d'Europa que incorpora la realitat virtual en els seus continguts. Gràcies a l’ús d’aquesta nova tecnologia, l’espectador es troba dins de les sis cuines que inspiren el futur de la gastronomia i experimenta què se sent al costat de xefs de rellevància mundial, com René Redzepi, Yoshihiro Narisawa i Najat Kaanache, passejant pel mercat de Ver-o-Peso, de l'Amazones, o coent un 'asado' en plena Pampa, a l’Argentina.
365 dies, 360 graus
Durant un any, l’equip d’Apart ha viatjat per tot el món per visitar sis països i per conèixer sis maneres d’entendre la gastronomia a través de la mirada i l’experiència de sis persones totalment diferents i amb l’oportunitat de viure-ho en primera persona, també des de casa vostra.
Des del Noma, un dels millors restaurants del món, fins a les barraques de menjar del mercat de Ver-o-Peso, a Belém do Parà, passant pel Narisawa, un dels restaurants més importants de Tòquio; el Nur, el restaurant de Fes capitanejat per Najat Kaanache; la cuina de Linda Klontza a Hágion Nikólaos, a Creta; i la Bamba de Areco, a la Pampa argentina, el viatge ens ha permès veure i viure les cuines que inspiren el futur de la gastronomia, amb el convenciment que, moltes vegades, cal mirar enrere, a les tradicions més arrelades i com han canviat amb el temps, per ajudar-nos a entendre com continuarà canviant la cuina a escala mundial els pròxims anys i, qui ho sap, fins i tot intuir on es pot produir la pròxima revolució gastronòmica mundial.
René Redzepi, xef del Noma
'Apart' ja està disponible als quioscs d'arreu del país per un preu de 9,95 €, que inclou la revista, de 240 pàgines, i les ulleres de realitat virtual per veure els videos. A més, es pot adquirir a la pàgina web apartgastro.com, on també hi ha tota la informació d'aquest nou mitjà de comunicació.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: