Us proposem una petita selecció de l’oferta d’enguany perquè trieu, remeneu i escolliu
2013
Abans del raïm o les llenties, la nit de Cap d’Any imposa un sopar de festa. Any rere any es multipliquen les opcions de restaurants i cases de menjar que preparen menús especials per acomiadar l’any o bé ofereixen plats per emportar. Us proposem una petita selecció de l’oferta d’enguany perquè trieu, remeneu i escolliu.
. MONVÍNIC
El restaurant i espai dedicat a difondre la cultura del vi s’estrena en les celebracions de Cap d’Any. Ho fa amb un menú que ha pensat el xef de l’establiment, Sergi de Meià, elaborat amb productes gurmet de proximitat i maridat amb una selecció de vins d’arreu del món. L’àpat començarà amb un aperitiu acompanyat de Rimarts Cava Gran Reserva Magnum. Com a entrants, ostres amb cava i tòfona, ous de caviar, llobregant a la lionesa i truita de riu, tot plegat acompanyat amb Larmandier-Bernier Champagne Terre de Vertus 1º Cru 2007. Els plats forts seran aspic de marisc i peix, amb vi Heymann-Lowenstein Mosel-Saar-Ruwer Schieferterrassen 2007 Magnum; arròs de verdures i escamarlà, amb Mas d’en Gil Priorat Coma Blanca 2008, i faisà farcit de foie i tòfona, amb vi Italia Sottimano Barbaresco Fausoni 2007. De postres, esfera de fruita i crema amb vi dolç Château Dereszla Tokaj 5 Puttonyos 2006, i un bastonet d’or amb Niepoort Port Colheita 2001. Preu: 160 € Més informació: www.monvinic.com
. NERI
El restaurant de l’únic establiment Relais Châteaux de Barcelona tampoc ha volgut deixar passar l’oportunitat de vestir-se de gala i oferir el bo i millor per acabar l’any. En aquest cas el xef Benito Iranzo proposa un sopar amb un binomi de caviar i ou de gallina jove amb un cremós de patata del bufet; consomé de tòfona amb pasta de full; llamàntol amb mol·luscos i verduretes a la papillota i el seu caldo, i garrinet confitat amb melmelada de taronges xineses i ruca, entre altres plats. Per postres, una proposta àcida per alleugerir el sopar, babà amb xocolata blanca i fruites vermelles i neules i torrons. L’àpat es marida amb Desig Xarel·lo (DO Penedès), Formiga de Vellut (DOQ Priorat) i xampany Billecart-Salmon Brut Reserve (AOC Champagne). Preu: 120 € Més informació: www.hotelneri.com
. HOTEL W
Un dels edificis més polèmics dels darrers anys a Barcelona correspon a l’hotel de luxe W, que té Carles Abellán com a responsable dels diversos restaurants que inclou. A primera línia de mar, serveixen diverses ofertes per la nit de Cap d’Any, i sigui quina sigui l’escollida, la vetllada a taula acabarà amb un espectacle pirotècnic i una invitació a la festa que se celebrarà a la sala principal de l’hotel.
Wave: entrant, plat de peix, sorbet, plat de carn, postres, aigües, cafès, maridatge de vins, copa de xampany a mitjanit i 12 grans de raïm per celebrar les campanades. Preu: 230 €
Salto: és el nou restaurant de l’hotel, situat a la terrassa de l’edifici, des d’on es podrà seguir l’espectacle de focs artificials. En aquest cas el sopar constarà d’entrant, plat de peix, sorbet, plat de carn, postres, aigües, cafès, maridatge de vins, copa de xampany a mitjanit i 12 grans de raïm per celebrar les campanades. Preu: 260 €
Bravo: el restaurant més gastronòmic de l’hotel servirà un assortiment de platillos per compartir (brandada de bacallà, tall de parmesà i trufa de foie); gambes de Barcelona amb cebiche d’alvocat i tàrtar de tonyina amb caviar; foie grillé fumat amb crema de nyàmeres; llamàntol blau amb bolets i tòfona, i llebre a la royale. Per postres, xocolata blanca amb olives de Kalamata, petit fours, panettone, torrons, neules i cotilló. L’oferta del restaurant també inclou l’esmorzar de l’endemà, amb un brunch format per plats freds i calents i xampany. Preu del sopar: 280 € Preu del brunch: 90 € Més informació: www.w-barcelona.cat
. HOTEL ARTS
També a primera línia de mar, però a l’extrem contrari de l’hotel W, l’Arts no desaprofita l’ocasió per servir el bo i millor dels dos xefs amb estrelles Michelin que dirigeixen les cuines de l’establiment, Paco Pérez i Sergi Arola.
Sopar de gala: l’encarregat de preparar-lo és el xef executiu de l’hotel, Roberto Holz. Se serviran plats com la vedella Wagyu en tataki; caviar de brasa i tòfona d’hivern, o rap ‘à la broche’ d’oliva negra. El sopar estarà amenitzat amb música en viu d’una banda de soul. Preu: 360 € (IVA i begudes no inclosos)
Enoteca: reconegut recentment amb una segona estrella, Paco Pérez proposa un àpat amb peus de cabra de les ries gallegues al natural; lingot d’or de gorgonzola amb tòfona blanca; esfera de caviar sorpresa; escamarlans 000, bolets, verdures i tòfona melanosporum, o llenguado ‘París 1959 Ballot-Millot Bourgogne Blanc 2009’. De postres, stracciatella de coco, cotó de sucre Jorge Ordoñez núm.1 Selección especial 2007. Preu: 360 € (IVA i begudes no inclosos)
Arola: la cuina catalana és la protagonista del sopar de Sergi Arola, amb ous trufats, foie a baixa temperatura o lluç i la seves cocotxes. Preu: 200 € (IVA i begudes no inclosos)
Més informació: www.hotelartsbarcelona.com
. LES COLS
L’establiment olotí de Fina Puigdevall prepara un sopar de Cap d’Any que acaba amb una barra lliure amb música. El menú constarà d’ou al niu trufat, tòfona negra de la Garrotxa un entrant de festa; llobregant en suquet, puré cremós de patata de la Vall d’en Bas de la llotja; turbot a la brasa, sal gruixuda, oli d'oliva verge extra la llosa i el foc; filet de vedella, pernil de Jabugo, gratinat de tubercles amb una fruita del temps; pinya, al natural, en sorbet, amb crema cremada inspirat en la natura que ens envolta; paisatge volcànic d’hivern, xocolata, ratafia, fajol torrons artesans coca del forn de llenya dels Hostalets d’en Bas en el prat res 2011 màgnum, DO Terra Alta Martí Fabra vinyes velles 2006 màgnum, DO Empordà Berta Bouzy Mont-Ferrant 2007 màgnum, DO Cava raïms de la sort i bossa de cotilló xocolata amb melindros i pernil de Jabugo tallat al moment. Preu: 135 €
Si preferiu assaborir els plats de Les Cols a casa, el restaurant us ofereix aquesta possibilitat amb les següents propostes per emportar: entremesos de Cap d’Any; turbot al forn; garrí cruixent i, de postres, paisatge volcànic nevat. Preu: 50 €
Més informació: www.lescols.com
. MAS TORRENT
Aquest hotel encantador de l’Empordà, una masia del segle XVIII, reconegut per la guia Relais Châteaux, té a la cuina l’experiència del xef Jordi Garrido. El sopar de Cap d’Any que ha pensat està format per uns aperitius amb ostres, pernil ibèric, caldo i verduretes; d’entrants, un saltat de verduretes, xipirons, escamarlans i cansalada al pebre, i com a plats principals, llobarro a la brasa amb calamar a la planxa, porro torrat i gambes, i filet de vedella de Girona amb moniato vermell, tòfona i llenegues. Per postres, escuma de taronja amb carbassa, recuit d’ovella i gelat de vainilla i canyella, i roques de xocolata amb whisky, nata i llimona. Preu: a partir de 1.300 € (inclou estada a l’hotel, festa de Cap d’Any i l’esmorzar de l’endemà) Més informació: www.mastorrent.com
. MARTÍN BERASATEGUI
El xef basc Martín Berasategui dirigeix la cuina dels hotels Condes de Barcelona i Espanya de la capital catalana, així com dels restaurants Loidi i Lasarte, on proposa menús de Cap d’Any que es poden assaborir a l’establiment o bé endur-se a casa.
Loidi: com a aperitius, pernil ibèric, tàrtar de tonyina i sushi de foie i dolç de figues. Els plats principals seran llamàntol i gamba; rap a la brasa, i costella de vedella. I de postres, pinya amb semifred de coco; xocolata cremosa amb pa de pessic, i torrons i neules. Preu: 125 € (amb vins inclosos)
Lasarte: aperitius amb milfulls caramel·litzats de poma verda, foie i anguila; coliflor i extracte de remolatxa i tarama d’escamarlans, i crema fumada en cru de fonoll al caviar imperial. Com a plats forts, caldo clar de crustacis; ous de ‘caserío’ a baixa temperatura; vieira a la brasa amb fals risotto de bolets; turbot amb crema d’algues, i llom de cérvol i minipatata trufada, I de postres, bescuit caputxina, cremós de xocolata amarga, petit fours i raïm de la sort. Tot plegat se servirà maridat amb vins de qualitat. Preu: 350 €
Condes: aperitius amb tàrtar de tonyina vermella, gamba al vapor, minicaneló de piquillo amb textura de bacallà i Bloody Mary de síndria. Els plats principals constaran de llamàntol i llagostins amb brots de l’horta; rap a la brasa, i costella de vedella amb milfulls de vedella. I de postres, pinya caramel·litzada amb infusió de coco; textures de xocolata, i torrons i neules. Preu: 195 € (amb vins, cava i cotilló)
Hotel Espanya: xopet de vichyssoise i tòfona, i blini de caviar com a aperitius. Els plats principals seran ravioli de pasta fresca amb llamàntol; llom de rap a la brasa, i filet de vedella. De postres, pinya i coco i granissat de rom, ‘xabina’ de xocolata, petits fours i raïm. Preu: 115 € (amb vins, aigües, cafè, cava i cotilló)
Més informació: http://www.hotelespanya.com/es/menus-navidad/?fiesta=31-dic
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia