Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Oriol Balaguer obre escola de pastisseria

La iniciativa ha començat aquest mes d’agost amb dos cursos per a experts

oriol balaguer -ou 2012

oriol balaguer -ou 2012

Fa tot just quinze dies que Oriol Balaguer és alguna cosa més que el nom d’un dels pastissers més sòlids del país, amb una línia de productes dolços i xocolates amb el seu nom. Des de fa dues setmanes OB també és el nom d’una escola de pastisseria oberta a experts i profans, amb dos cursos que inauguren el camí d’aquesta iniciativa.

Mentre les escoles de cuina es multipliquen, la pastisseria camina més lentament, en forma de tallers i monogràfics més que de centres dedicats exclusivament a les postres. A Barcelona hi ha l’Escola de Pastisseria, espai on es va formar Balaguer i la majoria de grans pastissers, i el contrapunt de l’Espai Sucre, dirigit per Jordi Butron i Xano Saguer. L’escola de Mey Hofmann també té el seu punt dolç i la Chocolate Academy de Gurb, amb Ramon Morató al capdavant, eleva el llistó, però la proposta de Balaguer contribueix a complementar una oferta més aviat reduïda.

L’univers gastronòmic d’Oriol Balaguer i la creació d’emocions a través de la xocolata són els dos cursos que de moment s’imparteixen al centre. El primer és una “posada en escena de les últimes col·leccions en pastisseria, postres i especialitats”, en què “les matèries primeres, la qualitat i la tecnologia” esdevenen cabdals. L’estada sobre la xocolata serveix per conèixer “les darreres creacions i tendències en bombons, pastissos i peces artístiques comercials” des del prisma del pastisser establert a Barcelona.

Per ara aquests dos cursos estan dirigits a professionals. Són estades de 40 hores de durada, repartides en cinc dies, i de moment el programa ofereix diverses sessions fins al mes de novembre.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: