La iniciativa ha començat aquest mes d’agost amb dos cursos per a experts
oriol balaguer -ou 2012
Fa tot just quinze dies que Oriol Balaguer és alguna cosa més que el nom d’un dels pastissers més sòlids del país, amb una línia de productes dolços i xocolates amb el seu nom. Des de fa dues setmanes OB també és el nom d’una escola de pastisseria oberta a experts i profans, amb dos cursos que inauguren el camí d’aquesta iniciativa.
Mentre les escoles de cuina es multipliquen, la pastisseria camina més lentament, en forma de tallers i monogràfics més que de centres dedicats exclusivament a les postres. A Barcelona hi ha l’Escola de Pastisseria, espai on es va formar Balaguer i la majoria de grans pastissers, i el contrapunt de l’Espai Sucre, dirigit per Jordi Butron i Xano Saguer. L’escola de Mey Hofmann també té el seu punt dolç i la Chocolate Academy de Gurb, amb Ramon Morató al capdavant, eleva el llistó, però la proposta de Balaguer contribueix a complementar una oferta més aviat reduïda.
L’univers gastronòmic d’Oriol Balaguer i la creació d’emocions a través de la xocolata són els dos cursos que de moment s’imparteixen al centre. El primer és una “posada en escena de les últimes col·leccions en pastisseria, postres i especialitats”, en què “les matèries primeres, la qualitat i la tecnologia” esdevenen cabdals. L’estada sobre la xocolata serveix per conèixer “les darreres creacions i tendències en bombons, pastissos i peces artístiques comercials” des del prisma del pastisser establert a Barcelona.
Per ara aquests dos cursos estan dirigits a professionals. Són estades de 40 hores de durada, repartides en cinc dies, i de moment el programa ofereix diverses sessions fins al mes de novembre.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia