Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Ous, Tintins i animals de xocolata

La Pasqua és a tocar i pastissers i xocolaters ja exhibeixen les creacions més espectaculars que han pensat enguany

pastisseria canal-marieta xocolata

El món animal ha cridat l'atenció dels pastissers de Canal - Pastisseria Canal

xavier mor-ou xocolata

Un ou de Pasqua amb músic, de Xavier Mor - Xavier Mor

enric rovira-floquet neu xocolata

Floquet de Neu rejovenit per Enric Rovira - Enric Rovira

oriol balaguer -ou 2012

L'ou amb cinta d'Oriol Balaguer - Oriol Balaguer

Després de la voràgine que viu la pastisseria per les festes nadalenques, pastissers i xocolaters ja comencen a pensar en les mones de Pasqua. És el segon gran moment dolç del calendari i una oportunitat per demostrar les habilitats de cada professional a l’hora d’enfrontar-se a la xocolata.

D’una banda hi ha molts establiments que es mantenen fidels a la tradició: base de brioix coberta amb sucre i un ou dur al mig, com les fleques Turris de Barcelona i Sant Cugat del Vallès o la pastisseria Baixas. Aquesta nissaga pastissera de la Ciutat Comtal tira la casa per la finestra per Pasqua. Ofereix tot el ventall de possibilitats que la tradició ha anat adoptant any rere any, i així també és possible trobar-hi el bescuit d’ametlla farcit de melmelada de préssec i albercoc, cobert de rovell d’ou i decorat amb fruita i crocant d’ametlla i un ou de xocolata al damunt; el mateix pastís, però amb cobertura de xocolata; diversos ous de xocolata que cada any posen a prova la creativitat del pastisser, i la mona de Pasqua, un dolç emblemàtic de la casa que representa un mico femella fet amb xocolata blanca o negra i una fina capa de vellut.

Des de l’obrador de Castellbell i el Vilar el xocolater Enric Rovira també ha optat, enguany, per esculpir un primat de xocolata. No és un mico qualsevol, és el goril·la blanc Floquet de Neu, a qui l’artesà ret homenatge prenent com a model una imatge de la seva joventut. La mona de Floquet és de xocolata blanca i les dels seus quatre fills, de xocolata negra.

Els animals han cridat l’atenció de diversos artesans aquesta vegada, que juguen amb els motlles per fer els ous per donar forma a marietes i pingüins (pastisseria Canal), pollets (Oriol Balaguer), el lleó i la resta de personatges d’El màgic d’Oz (pastisseria Llopis), o, trencant esquemes com cada any, el drac que omple l’aparador de la pastisseria Escribà, en al·lusió a l’animal que regna durant aquest any segons el calendari xinès.

Mites i ous
El cinema també és una font d’inspiració per als pastissers. L’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha fixat en xocolata el periodista d’Hergé i el seu gos, Tintin i Milú, com també ha fet Petit Plaisir, mentre que des del seu obrador de Balaguer Lluís Muixí ha decidit convertir Marilyn Monroe en una peça de 90 kg de xocolata i 1,70 m d’alçada. La figura, que li ha costat sis mesos de feina, commemora el 50è aniversari de la mort de l’actriu i, com és habitual últimament, un cop passada la Pasqua Muixí donarà la mona a un centre de beneficència de menors.

El Barça protagonitza la mona de les fleques barcelonines Bopan, amb una pilota i Gerard Piqué o Andrés Iniesta com a estrelles.

I com cada any, els ous continuen triomfant. Podeu escollir les creacions d’Oriol Balaguer, de Xavier Mor i, si us refieu d’Internet, de Pancracio. Si sou més exquisits, el vostre dolç de Pasqua pot dur l’empremta del pastisser valencià Paco Torreblanca, de Jordi Bordas, campió del món de pastisseria l’any 2011 i al capdavant de la pastisseria Santacreu de Viladecans, o bé el toc distingit dels xocolaters Patrick Roger o Pierre Marcolini.

660.000 mones
Enguany el Gremi de Pastisseria espera poder arribar a les 660.000 mones venudes, la xifra de la Pasqua del 2011, tot i que possiblement aquesta vegada els dolços seran més petits. A banda dels dissenys de creadors de renom, els temes més populars són Bob Esponja, Hello Kitty, els Barrufets, Tintín, Justin Bieber, Monster High, els personatges clàssics de Disney i tot tipus de temes vinculats al Barça i a l’Espanyol.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: