Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Per un Sant Jordi ple de sabor

El 23 d’abril, la gastronomia s’afegeix als llibres i les roses

19/04/2016
Amb l’arribada de Sant Jordi, diverses empreses del món de la gastronomia preparen les seves propostes per acompanyar els llibres i les roses que regalem als qui més ens estimem. N’hi ha de més dolces i d’altres més atrevides, però totes delicioses i sorprenents. Amb relació a aquesta festa, que enguany cau en cap de setmana, Mercabarna-flor preveu que es venguin 6 milions de roses.
01 Sylvia's Box

Sylvia's Box

Sylvia’s Box

La botiga-taller de l’Eixample de Barcelona està especialitzada en l’elaboració de galetes personalitzades de colors, formes i mides diferents. Sylvia’s Box ens proposa una idea per endolcir el Sant Jordi amb galetes decorades, demostracions gratuïtes i tallers pràctics per aprendre l’art de la decoració en dolços que s’oferiran el 22 d’abril a la botiga.

L’establiment ha organitzat un taller pràctic per a adults i nens on aprendre a decorar galetes amb glacejat d’una manera divertida i dinàmica. També s’explicarà com elaborar la massa d’aquests dolços, així com a aconseguir diferents textures i a utilitzar colorants i altres tècniques de guarniment. D’altra banda, la mateixa diada de Sant Jordi, d’11 a 12 h i de 17 a 18 h, es farà una demostració de roses amb glacejat de forma gratuïta.
02 GumiAnoles

GumiAnoles

GumiAnoles

Per acompanyar dracs, llibres i roses, GumiAnoles ofereix propostes dolces per regalar o per a nosaltres mateixos, n’hi ha per a tots els gustos. Podreu triar entre gominoles de maduixa o pinya diferents: des de rams de roses fins a broquetes amb dracs, gominoles de la senyera, o missatges comestibles com “t’estimo” o “St. Jordi”. La botiga especialitzada en gominoles naturals i de fruita aprofita per recomanar-nos la pinya, un aliment amb poc sucre i un contingut calòric molt baix que estimula l’activitat dels ronyons i actua com a bon diürètic. Per Sant Jordi, podem endolcir la diada amb sanes i ensucrades mossegades plenes de color.

GumiAnoles estarà present a diverses fires, com la 21a Fira per la Terra de Barcelona (el 16 i el 17 d’abril), la Fira de Sant Jordi d’Ullastrell (el 23 d’abril) o la IV Mostra de Productes de la Terra de Rajadell (el 24 d’abril).
03 Daniel Jordà

Daniel Jordà

Daniel Jordà

Un any més, el mestre forner Daniel Jordà ens fa arribar una proposta ben original per què els més panarres celebrin la diada de Sant Jordi. Es tracta d’un pa que té com a ingredients principals les maduixes, els festucs, el cardamom i un bany de xarop de color rosa per recordar, a cada mossegada, la passió que desprenen les roses de Sant Jordi. El pa especial per la diada de Daniel Jordà ja està disponible a la seva botiga de Barcelona, Panes Creativos. A més, es presentarà en una capseta especial per convertir-lo en un regal, com si es tractés d’una rosa.
04 The City Restaurant

The City Restaurant

The City Restaurant

El xef Alberto Vicente, de The City Restaurant, proposa unes postres que no us deixaran indiferents. Especialment per la diada de Sant Jordi, ha creat Lovely Cheese Cake, una recepta que sorprèn per la vista i el gust amb un pastís de formatge sobre un fals polvoró de festucs. Al capdamunt, hi trobareu una perfecta combinació entre el formatge i els gerds, acompanyada de móres, gelat de nata i núvol de sucre.

La festa continua amb un còctel que marida perfectament amb el pastís. El Clover Rose combina la ginebra ultra premium G’Vine amb cardamom, llimona i gerds. Endolciu la diada més bonica de l’any amb aquesta proposta apta per menjar-vos-la sols o acompanyats. Aquest plat estarà disponible durant tot el dia a The City Restaurant.
05 Be Chocolat

Be Chocolat

Be Chocolat

Per retre homenatge a la flor amb més protagonisme el mes d’abril, Be Chocolat presenta les seves roses de xocolata, disponibles en xocolata negra, blanca o amb llet, i les seves piruletes amb missatge. Aquests dolços són elaborats amb els millors cacaus de l’Àfrica i amb un sabor únic resultat d’una confecció totalment artesanal, sense cap tipus de maquinària ni producte mig elaborat. D’altra banda, des de Be Chocolat també ofereixen una piruleta que inclou el missatge “Feliç Sant Jordi”. El preu de les roses és de 2 € i el de la piruleta és de 3,50 € i es poden adquirir a l'establiment del C/ dels Banys Nous, 17, de Barcelona.
06 Confraria del Cava

Confraria del Cava

Confraria del Cava

Sota el lema “Per Sant Jordi llibre, rosa i cava”, la Confraria del Cava tornarà a celebrar la diada de Sant Jordi repartint 8.000 punts de llibre i cava. Com en edicions anteriors, l’acció proposa que totes les persones que el 23 d’abril comprin el seu llibre a alguna de les llibreries de l’entorn del Palau Robert de Barcelona seran obsequiades amb un punt de llibre de la Confraria, que també servirà com a val per a una copa de cava. Les copes se serviran en un estand ubicat al mateix Palau Robert.
07 Shibui

Shibui

Restaurant Shibui 

El restaurant japonès Shibui celebrarà la diada de Sant Jordi presentant la seva Rosa de Sake (salmó) i noves especialitats, a més de comptar amb la presència de diversos autors perquè firmin llibres al local. Així, si us acosteu al Shibui el 23 d’abril, aprofiteu per tastar la rosa de salmó o els nous plats especials, com el tàrtar de toro amb caviar, el tàrtar de vedella ‘wagu’ o el tàrtar de salmó i ostres.

A una de les taules del Shibui estaran firmant, de 12.30 a 14 h, Soichiro Yukamune, i de 14 a 15.30 h, Marc Caella.

08 Dry Martini

Dry Martini

Dry Martini by Javier de las Muelas

L’Elixir del Drac és el nom que rep el còctel que Javier de las Muelas ha creat en exclusiva per retre homenatge a la diada de Sant Jordi. Una composició de color vermell que ens recorda la passió i el color de les roses que prenen tant de protagonisme el 23 d’abril. El bàrman busca que la beguda rememori la popular llegenda de Sant Jordi a través de l’amor, la cultura i la gastronomia unides en una copa.

Els ingredients utilitzats per a l’elaboració d’aquesta proposta són cardamom verd, Old Fashioned Elixir, Campari, Bacardi 8 anys, vi de pruna i Martini Gran Lusso. El còctel se servirà a l’establiment barceloní Dry Martini by Javier de las Muelas, un espai que s’ha convertit en un referent a nivell mundial en l’àmbit de la cocteleria.
09 Anna de Codorniu

Anna de Codorniu

Anna de Codorniu

Aquest Sant Jordi, Anna de Codorniu presenta una proposta innovadora per celebrar la diada. Després de l’èxit obtingut amb el llançament d’aquest projecte, la marca renova la iniciativa “Personalitza la teva Anna”, una manera original d’acompanyar el llibre i la rosa. Es tracta d’una ampolla de cava decorada amb pètals i un disseny atractiu i romàntic a la qual es podrà afegir un missatge personalitzat. Amb aquesta iniciativa, l’empresa reforça les tendències que busquen els consumidors i busca convertir-se en una forma d’expressió personal. Aquest Sant Jordi, regaleu llibres, roses, i una ampolla de cava amb amor i personalitat.
10 Cacheiro Restaurants

Cacheiro Restaurants

Cacheiro Restaurants 

La cadena de restaurants Cacheiro s’uneix a l’emblemàtica celebració de Sant Jordi amb una acció molt especial dirigida al gran públic en què es vincula la gastronomia i la literatura, i que es durà a terme en tots els restaurants del grup de Barcelona. Així, sota el lema “Les llegendes no cal que siguin certes, sinó que siguin boniques”, es presenta el Primer Concurs de Llegendes de Cacheiro Restarurants.

Els participants podran escriure o dibuixar la seva proposta de llegenda en uns originals sotagotss que es trobaran als mateixos restaurants. Entre les llegendes presentades se’n seleccionaran les tres millors i seran obsequiades amb un sopar per a dues persones al restaurant escollit. El concurs tindrà lloc entre el 20 i el 23 d’abril als establiments del grup Cacheiro (Chéri, El Gran Café, Bimba’s, Tenorio, La Tramoia, Divinus, Trobador, Nello’s Bar i Piper’s Tavern), i els guanyadors seran anunciats al final del concurs a les xarxes socials dels mateixos restaurants.
11 Celler Joan Ametller

Celler Joan Ametller

Celler Joan Ametller

Per Sant Jordi, el celler Joan Ametller vol celebrar la diada amb els enamorats del vi. El celler ha organitzat un tast a cegues especial per parelles en una jornada sensorial i diferent. Els participants aprendran a tastar i gaudir del vi amb tots els sentits, així com a conèixer els aspectes bàsics dels tastos professionals. La millor parella del tast s’endurà un lot de vins del celler de regal.

El preu de l’activitat és de 39€ per parella i inclou una benvinguda a peu de vinya amb una copa de cava, maduixes i xocolata del Priorat, una visita al celler, un tast de vins a cegues sota el lema “We love wine” amb un taller d’aromes per parelles, i la degustació de productes locals “De Montsant a casa”. Si voleu participar-hi, el celler Ametller us espera el dia 23 d’abril a les 17 h.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: