Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quants calçots menjaràs aquesta temporada?

Aquest any hi ha opcions per a tots els gustos, des de les calçotades amb amics fins a paquets individuals per menjar íntimament a casa

Calçots

Calçots

Des de fa uns anys les calçotades han esdevingut un ritual gastronòmic a Catalunya, segurament pel plaer de seure al voltant d’una taula i embrutar-se les mans menjant calçots. Malgrat que ja fa uns dies que productors i pagesos comercialitzen calçots, la Gran Festa de la Calçotada de Valls és oficialment el tret de sortida per començar a gaudir del temps de calçots.

El diumenge 29 de gener, Valls s’omple de visitants que volen degustar calçots i s’ha de preparar per cuinar-ne quilos i quilos i més de 25 litres de salsa romesco. Tot un repte per donar la benvinguda a la temporada de calçots.

Des del mes de novembre fins a l’abril, restaurants de tot Catalunya ofereixen calçotades: per a tota la família, amb nit d’hotel inclosa o amb preus anticrisi. Però l’oferta no s’acaba aquí, i els que preferiu no sortir de casa també teniu l’opció de comprar en línia un paquet de calçots. Per 45,50 € i amb només un clic podeu tenir calçots, salsa romesco, ametlles i el tradicional pitet. Entrega a domicili i tot preparat per a quatre persones i a punt per posar al foc.

Si ni tan sols teniu temps per encendre la llar de foc, Telecalçots us proposa una versió de la tradicional festa adaptada als temps moderns. L’empresa ha dissenyat un paquet de 7 € amb carn i calçots cuits llestos per posar-se el pitet i seure directament a taula.

Amics dels calçots a Facebook

La venda en línia de calçots es multiplica i les xarxes socials també s’hi apunten. Un grup de Facebook dedicat als calçots ja compta amb més de 32.707 persones, una xifra que explica a la perfecció l’actual passió pel món de les calçotades.

La fal·lera també ha arribat al centre de Barcelona, on cada any s’organitzen calçotades populars amb calçots cultivats als mateixos horts urbans. Joves de l’Eixample i el Poble-sec s’han proposat fer arribar la tradició als carrers barcelonins i entre febrer i març organitzen àpats a preus populars.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, a Catalunya es consumeixen aproximadament cada any 50 milions de calçots, una xifra que esperen mantenir aquest any. Sens dubte, la varietat d’activitats està assegurada, només cal que us poseu el pitet i que en gaudiu!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: