Vuit restaurants homenatgen un dels llegums més lligats al territori fins a finals d’octubre
restaurants homenatge cigronet anoia
Cavallets de Sant Antoni, préssecs de la Fortesa, llonganissa de senglar, vi de mel o cigronet de l’Alta Anoia són alguns dels 35 productes propis de la comarca que últimament guanyen presència. La defensa del patrimoni agrícola i gastronòmic a petita escala està recuperant de l’oblit moltes varietats i aliments a Catalunya i, en el cas d’aquesta comarca interior, un dels que ha guanyat més fama és aquest llegum petit i arrodonit.
De gust intens i textura poc farinosa, el cigronet de l’Anoia és el rei de la carta de vuit restaurants que han decidit retre-li homenatge fins a finals d’octubre: El Cigró d’Or (Vilafranca del Penedès), Cal Xim (Sant Pau d’Ordal), La Cava d’en Sergi (Sant Sadurní d’Anoia), Cal Blay 25 (Sant Sadurní d’Anoia), Cal Saldoni (Sant Pau d’Ordal), Cal Pere del Maset (Sant Pau d’Ordal), Cal Ton (Vilafranca del Penedès) i Sol i Vi (Subirats). Han elaborat plats per a l’ocasió, com bacallà confitat amb cigronets, tronc d’escamarlà amb crema de cigrons o medallons cruixents de peu de porc i llagostí amanits amb cigrons
L’objectiu de la ruta és donar a conèixer les característiques del cigronet, que en aquest cas provenen dels camps de les finques en guaret de Recaredo, conreats segons els principis de la biodinàmica.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia