Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

‘Sense gluten’, la primera guia de restaurants per als celíacs

Està certificada per l’Associació de Celíacs de Catalunya i conté més de 40 locals i més de 500 plats sense gluten

Presentació de la guia sense gluten

Presentació de la guia sense gluten

La primera guia de restaurants totalment aptes per a celíacs es va presentar el dijous 26 de novembre al restaurant Mussol de Diagonal, a Barcelona. La guia està impulsada pel Gremi de Restauració de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport i la revisió tècnica de l’Associació de Celíacs de Barcelona, i compta amb el patrocini de Solán de Cabras.

Al llibret trobareu un llistat de 40 restaurants, repartits per tota la Ciutat Comtal, que han obtingut el segell emès per l’Associació de Celíacs per certificar que tot l’equip del restaurant, tant a l’interior de la cuina com a la sala, aplica correctament els protocols de seguretat alimentària. Tot això és necessari perquè no es produeixi una contaminació encreuada, és a dir, que plats sense gluten acabin elaborant-se amb els mateixos estris de cuina que els plats amb gluten.

Els restaurants estan dividits en sis categories per ajudar al client a identificar el que vol: de l’hort a la taula (cuina mediterrània i de mercat), els sabors del mar (arrossos i cuina marinera), cuines del món (xinesa, japonesa, mexicana...), avantguarda i refinament (cuina creativa i d’autor) i els plaers de la carn (hamburgueseries, salsitxes o entrepans). Cada secció s’identifica amb una icona per veure immediatament el que voleu menjar.

A la xerrada del passat dijous es va realitzar un concurs de degustació de productes amb gluten i sense. El van realitzar familiars de persones celíaques que havien d’esbrinar quina tapa en portava i quina no, i ho van fer a la perfecció. Després, regidors de diferents partits polítics de la ciutat de Barcelona es van posar a prova per esbrinar quina de les tres cerveses San Miguel no portava gluten, una feina més difícil que l’anterior perquè no hi ha pràcticament diferències.

La primera edició de la guia va sortir el 2010 i a l’any següent es va publicar la segona edició. Tot i això, aquesta versió és la primera que s’edita amb restaurants que tenen el segell de l’Associació de Celíacs. A cadascun d’ells, podreu veure una breu ressenya que ajudarà el lector a triar quina opció li ve més de gust. Podreu escollir entre 40 restaurants i més de 500 plats. Hi ha més de 10.000 exemplars de la guia en 75 punts de recollida i 50.000 còpies de la versió reduïda encartada amb ‘Time Out’. La guia es pot trobar a tots els restaurants participants, a la seu de l’Associació, a la seu del Gremi de Restauració, i juntament amb el número de ‘Time Out’, que es ven amb ‘El Periódico’.

Segons l’Associació de Celíacs, a Europa el nombre d’afectats supera els 5 milions, i a Catalunya unes 75.000 persones, de les quals només entre un 12 i un 15% estan diagnosticades i són conscients que tenen la malaltia. Només a Barcelona hi ha uns 16.000 celíacs, i, d’ells, només 2.000 persones estan diagnosticades.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: