Una activitat adreçada als amants de la gastronomia i la ciència
Terrassa de l'Observatori Fabra
L’Observatori Fabra de Barcelona organitza la 12a edició de Sopars amb estrelles, proposta que combina l’activitat científica amb la gastronomia. Aquesta iniciativa consisteix en un sopar a la terrassa de l’observatori, seguit d’una ponència sobre astronomia, biologia i nanomedicina, entre altres temes relacionats. Després es fa una visita guiada per les instal·lacions i, per finalitzar la nit, els participants assisteixen a una observació astronòmica a través del telescopi de la cúpula.
En aquesta nova edició hi participen com a ponents convidats membres acadèmics de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, a més de físics com Ignasi Ribas, director de l’Observatori Montsec, i Manel Sanromà, o biòlegs com Jordi Balaguer i Lluís Serra.
Menús estel·lars
El sopar, preparat per Miquel Guimerà, xef executiu de Premium Gourmet Catering del Grupo Azafrán, consta de tres propostes diferents a escollir. La primera és el menú Observatori, d’inspiració astronòmica, que compta amb opcions per a infants i vegetarians. La segona proposta és el menú Estrelles, basat en entrants. I, finalment, el menú Gourmet, pensat per les a celebracions especials.
Els Sopars amb estrelles són una proposta impulsada per l’Obra Social ‘la Caixa’ i organitzada per Sternalia, empresa especialitzada en esdeveniments culturals que combinen la gastronomia amb la ciència i la història. A més, forma part del programa de divulgació científica de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB).