El Centre Cívic Sagrada Família, un any més, organitza un seguit de tallers per aprendre a cuinar. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer en línia o presencialment a les oficines. Els tallers són a càrrec de l'Escola de Cuinetes; de la nutricionista Ivanna Gómez, de Comer Feliz, i de l'Associació Zero Waste BCN. Entre els tallers que ofereixen, CUINA us mostra la llista dels que són ideals per als amants de la gastronomia! Aquí ho teniu:
- 'Poke bowls' (En línia): Dimecres 20 i 27 d'abril, de 19 h a 21 h; preu: 21,30 €
En aquest curs aprendreu a elaborar plats originals i acolorits de les illes de Hawaii que han arribat al nostre continent en diverses formes per quedar-s'hi. Preparareu un plat amb base de cereals (arròs, quinoa, pasta…) combinant diferents textures i talls petits de peix i vegetals. Tot, marinat amb diferents salses, ja sigui soja o maionesa!
- Pastissos salats: 'quiches' i panades (En línia): Dimecres 4 i 11 de maig, de 19 h a 21 h; preu: 21,30 €
En aquest curs aprendreu a elaborar plats ideals per compartir i convidar; a fer la base de massa brisa i la massa de panades, des de la clàssica 'quiche lorraine' i les panades mallorquines o lleidatanes, fins a la clàssica empanada gallega!
- 'Mousses' i 'pannacottes' (En línia): Dimecres 18 i 25 de maig, de 19 h a 21 h; preu: 21,30 €
En aquest curs aprendreu a elaborar unes postres ben ràpides i fàcils de fer, amb les quals no deixareu indiferents els vostres convidats!
- Massa de brioix, coca de Sant Joan i molt més (En línia): Dimecres 1 i 8 de juny, de 19 h a 21 h; preu: 21,30 €
En aquest curs aprendreu a fer la massa de brioix, una massa polivalent, enriquida, que us servirà per elaborar des de la coca de Sant Joan fins a panets de xocolata o trenes de músic!
- Fons de congelador vegetarià (En línia): Dilluns 2 i 9 de maig, de 18 h a 20 h; preu: 21,30 €
En aquest curs aprendreu trucs i fareu receptes ideals per congelar! La idea és tenir un fons de nevera vegetarià que us permeti alimentar-vos d'una manera més saludable i passant menys temps a la cuina.
- Cuina amb civada (En línia): Dilluns 25 d’abril, de 19 h a 21 h; preu: 10,65 €
En aquest curs aprendreu diverses elaboracions amb la civada, que aporta nutrients molt interessants que us ajudaran a relaxar-vos, a fer una millor digestió i a sentir-vos més bé en general. Es pot trobar tant en gra com en flocs i ens pot servir per fer unes postres dolces, cremes, croquetes o, fins i tot, creps! En aquest taller veureu diferents formats en què podeu trobar-la al mercat i receptes senzilles per incloure-la a la vostra alimentació.
- Cuina vegetariana d'aprofitament (En línia): Dilluns 16 i 23 de maig, de 18 h a 20 h; preu: 21,30 €
En aquest curs aprendreu idees per aprofitar tot el menjar que teniu a casa abans que es faci malbé: empanades, croquetes i més… Us centrareu en els aliments vegetals i totes les receptes seran vegetarianes.
- Fermentats: aliments i begudes (En línia): Dilluns 30 de maig, de 18 h a 20 h; preu: 10,65 €
En aquest curs aprendreu a elaborar els aliments fermentats, que, a més de ser molt bons, us ajudaran a millorar les vostres defenses i les vostres digestions. En aquest taller aprendreu, també, la utilitat que tenen, diverses receptes senzilles per fer-los i la manera de consumir-los.