POL MARTÍN DE HARO
23/06/2021A tots ens agrada fer trobades amb els amics, especialment si podem gaudir d'un sopar amb entrants deliciosos com uns bunyols de bacallà o alvocat arrebossat amb salsa tàrtara. És per això que, al CUINA, us proposem deu receptes amb aperitius ideals per a vetllades com la que us presentem.
Alvocat amb salsa tàrtara
L'alvocat, a banda de l'ús en amanides, cremes o guacamole, queda molt bo arrebossat. En aquesta ocasió ho fareu amb panko, el pa ratllat japonès. Fregiu-lo en oli d'oliva ben calent. El millor per sucar-lo és la salsa tàrtara, que porta maionesa, mostassa, olives, tàperes i ceba. Quina bona pinta...
Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo Becky Lawton
Un entrant senzill, però ple de sabor per al qual elaborareu una picada amb ceba, olives mortes d'Aragó, anxoves i tàperes, un condiment tradicional i indispensable per a molts plats del receptari de les Illes Balears, on se solen conservar envinagrades per tenir-les preparades per ser consumides. Afegiu-hi unes fulles de julivert perquè la picada n'absorbeixi l'aroma i el sabor. Amaniu-ho amb una mica de sal, pebre negre acabat de moldre, unes gotes de vinagre de xerès i oli d'oliva. Només caldrà afegir-hi les llesques de pa i gaudir-ne amb els amics.
Aperitiu de brie arrebossat amb melmelada de mango
Aquest formatge francès ens encanta, i encara més quan està arrebossat com si fos una croqueta ben cremosa. A més, la melmelada de mango serà un contrast de sabors entre salat i dolç que us encantarà. Mireu d'acabar-ho amb uns brots de remolatxa.
Endívies farcides de marisc Becky Lawton
Si sou fans de les endívies, aquest plat us fascinarà! Les fregireu com si fossin croquetes amb una massa de marisc, ceba i porro. Prèviament les haureu cuit amb mitja llimona i una mica de sal. Si us preocupa l'amargor de l'hortalissa, podeu acompanyar-les d'alguna salsa estil tàrtara per tal de rebaixar-la.
Olivada amb bastons Becky Lawton
El secret de l'olivada està en la matèria primera. Nosaltres us recomanem que aneu al mercat i compreu unes bones olives negres d'Aragó. Les haureu de triturar amb el romaní, la farigola i l'oli d'oliva. Mireu que us quedi una textura estil hummus, cremosa. És un entrant ideal per acompanyar d'uns bastonets de pasta de full, així com d'uns cruixents de parmesà, que fareu al forn en forma de galetes rectangulars.
Cebiche de gambes amb maduixes Becky Lawton
Una versió del tradicional cebiche peruà. En aquesta ocasió el preparareu amb gamba, si pot ser, de proximitat, fresca i de qualitat. Les haureu de macerar amb suc de llima i coriandre, que aportarà el toc refrescant característic del plat. Penseu que les maduixes, que són dolces, combinaran molt bé amb el cítric de la llima i la textura i el sabor de les gambes.
Pa amb tomàquet 'revolution'
En un bon pica-pica català, no hi pot faltar el pa amb tomàquet. El xef Artur Martínez va un pas més enllà i us proposa confitar els tomàquets de pera en oli amb grans d'all i pebre negre. Com que els haureu tallat en forma de pètals, només haureu de posar-los a sobre de les làmines de pa per tal de premsar-los amb l'oli restant de la cocció. Mireu de daurar el pa com si fos un biquini a la paella.
'Papas arrugadas' amb 'mojo picón'
Les braves canàries? Nosaltres les posem al mateix nivell. Són boníssimes. Necessitareu coure les patates, de la varietat gwenne, uns vint minuts. Un petit consell: mireu d'agafar l'olla per la nansa i moveu-la en forma de cercle perquè s'evapori l'aigua i us quedi una capa fina de sal a les patates. El secret, però, està a les salses, un allioli casolà tradicional i el 'mojo picón' canari, elaborat amb pebrot, ametlles, comí, orenga, pa i oli. Irresistible!
Bunyols de bacallà
Els bunyols de bacallà són la millor opció per introduir un peix de qualitat com el bacallà a un aperitiu en condicions. Els fareu amb bacallà dessalat a tires, julivert, nou moscada, ous i un rajolí de whisky. Mireu que quedi una massa uniforme. Quan els fregiu, assegureu-vos que l'oli d'oliva estigui a la temperatura ideal. Us han de quedar ben cremosos i saborosos. Serà difícil no repetir...
Ous de guatlla amb crema de ceps
Aquesta recepta del xef Jaume Semell és tota una explosió de sabors. I és que l'ou lleugerament cuit, s'acompanyarà d'una crema de ceps amb nata, així com d'una beixamel. Per tal de preparar els ous com si fossin uns bons canelons us recomanem que els poseu al forn amb la beixamel i un bon grapat de formatge ratllat tipus parmesà per tal que quedin gratinats, cruixents. Tot un plaer, per als amants dels ceps i el formatge.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: