Ca la Carme
A Ca la Carme podreu gaudir d'una cuina tradicional amb productes de temporada en un ambient acollidor i amb unes vistes immillorables, davant la platja de Tossa de Mar. A la carta, els arrossos i els rossejats, com l'arròs del senyoret i els fideus caldosos, comparteixen el protagonisme amb els plats de peix i de marisc, com el rap a la marinera, el turbot al forn i els escamarlans oberts a la planxa.
Ca la Carme. Enric Granados, 1. Tel. 972 34 27 58. Web.
Bahia
Des del 1954, aquest restaurant familiar s'ha guiat per la mateixa filosofia: que els comensals gaudeixin del menjar i del beure amb productes autèntics i un servei proper i de qualitat. Ho fan amb una cuina marinera amb productes frescos de la llotja i amb una estrella indiscutible, el cim i tomba, que és el plat més tradicional de Tossa. Això sí, el fan segons la versió pròpia, que porta pebrot, que l'àvia Camil·la va idear en aquesta casa.
Bahia. Pg. del Mar, 19. Tel 972 303 22. Web
Sa Muralla
Aquest restaurant és a l'entrada de la ciutat vella de Tossa. Es tracta d'un negoci familiar que ha convertit una antiga taverna per a pescadors i molt freqüentada pels primers turistes en un local on podreu tastar la cuina marinera tradicional catalana i de Tossa. Per acompanyar els plats -arrossos i propostes de peix i de marisc, sobretot-, podreu triar entre més de 150 referències de vi.
Sa Muralla. Portal, 16. Tel. 972 34 11 28. Web
Can Carlus
Us imagineu entaular-vos sota les imponents muralles de Tossa? Doncs si aneu a Can Carlus ho podreu fer de debò. I, ja que hi aneu, aprofiteu per tastar els plats de peix i de marisc que, seguint la tradició marinera familiar, elaboren amb els productes més frescos de la llotja. És un bon lloc per descobrir com és la cuina autèntica dels pescadors.
Can Carlus. Portal, 20. Tel. 972 34 08 04. Web.
Braseria Pini
L'estiu és temporada alta, a Tossa, i si busqueu un lloc per refrescar-vos i descansar, la Braseria Pini, a tocar de les muralles, és un lloc ideal. Hi podeu menjar a dins o entaular-vos al jardí, i degustar-hi plats de carn, receptes de peix i les verdures i els arrossos que formen part de la carta. A més, tot es cou a la brasa d'alzina i, fins i tot, si us ve de gust un àpat més informal, podreu gaudir d'una bona pizza.
Braseria Pini. Pont Vell, 5. Tel. 972 34 22 08. Web.
Pastisseria Neras
La tradició, transmesa de generació en generació des del 1975, ha convertit la Pastisseria Neras en un referent de Tossa de Mar pel que fa a productes agroalimentaris artesans. A més del pa, entre els productes més destacats que hi podreu comprar hi ha la tortada de Tossa, els castells de xocolata i les piruletes Ava Gardner.
Pastisseria Neras. Rambla de Pau Casals, 2. Tel. 972 34 10 88. Web.
Can Simón
La família Lores-Gelpí regenta aquest petit restaurant del nucli antic de Tossa que va començar com un bar quan tot just arribaven els primers turistes a la Costa Brava, i que avui s'ha convertit en l'únic establiment tossenc amb estrella Michelin. A la cuina, Xavier Lores ha creat una carta essencialment marinera, amb productes mariners frescos, com els que pescava el seu avi.
La Cuina de Can Simón. Portal, 24. Tel. 972 34 12 69. Web.
Pastisseria Abellan
Només cal que us fixeu en l'aparador de la Pastisseria Abellan, que es manté pràcticament intacte des que va obrir les portes el 1969, per entendre per què no para d'entrar-hi i sortir-ne gent amb croissants, dònuts i tota mena de pastes per esmorzar i berenar. Si, a més, heu de celebrar alguna ocasió especial, hi trobareu pastissos artesans per a tots els gustos.
Pastisseria Abellan. Av. de Ferran Agulló, 3. Tel. 972 34 11 83. Web.
Santa Marta
Aquest restaurant va obrir les portes el 1986 amb una oferta gastronòmica basada en la cuina tradicional de Tossa i de tot el país, amb l'ús d'ingredients frescos i de primera qualitat. El tossenc Josep Pagès, que també és xef de l'hotel gastronòmic Casa Granados, n'ha assumit la cuina i hi ha estrenat una carta inspirada en el receptari tradicional de la cuinera Núria Vilà.
Santa Marta by Josep Pagès. Francesc Aromir, 2. Tel. 972 34 04 72. Web.
Agnès Arbat
La singularitat principal d'aquesta carnisseria tossenca és que bona part de la carn que hi trobem prové de la granja Sant Benet, també de Tossa, que és dels mateixos propietaris. D'aquesta manera, us poden garantir l'origen dels productes i explicar-vos-en les característiques, ja que la criança l'han fet ells mateixos. A més, per encàrrec, hi fan la botifarra dolça a la manera tradicional, amb mel.
Agnès Arbat. Escultor Marès, 7. Tel. 972 34 05 55. Web.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: