CUINA.CAT
16/04/2018S'acosta Sant Jordi i és temps de recomanacions literàries. Si encara no teniu clar quins llibres voleu comprar o regalar, aquí us deixem 10 propostes que tracten diversos àmbits de l'univers gastronòmic. Hi trobareu receptaris tradicionals, llibres de cuiners d'èxit, incursions al món de la rebosteria o al de l'enologia i fins i tot obres que tracten la cuina des d'una perspectiva emocional o social. Bon profit i bona lectura!
Brutal
A aquestes altures, Marc Ribas no necessita presentació: el podem veure cuinar cada tarda a TV3 i l'hem vist passejar-se per tot el país posant nota als restaurants. A 'Brutal' hi ha més de seixanta propostes amb productes de mercat, fàcils de trobar i sense sofisticacions ni pressupostos exagerats. Des dels plats més clàssics fins als més innovadors, amb elements exòtics o sense, per a tots els nivells i també per als que tenen poc temps per cuinar. Brutal!
La Cuina més exquisida de la Costa Brava
Aquest llibre recull la història i les receptes del col·lectiu de tapers de la Costa Brava. Es tracta d'una cuina popular i refinada que aplega les tradicions de la cuina familiar dels pescadors i pagesos de la zona. Al llibre, hi podreu trobar, doncs, propostes amb molta història, basades en els millors ingredients del mar i de la muntanya.
La dieta de les emocions
Si pensar en menjar us estressa i no trobeu la manera de seguir una dieta equilibrada, aquí trobareu els millors consells per aconseguir-ho. Aquest llibre us donarà les claus per assolir l'equilibri emocional i mental a través dels aliments, els pensaments i els hàbits. D'aquesta manera, estareu plens d'energia i podreu donar el màxim de vosaltres!
Dulce
El de la rebosteria és un dels sectors que més ha evolucionat darrerament. En aquest llibre, grans mestres de l'art d'elaborar postres com Jordi Roca, Oriol Balaguer, Albert Adrià, Josep Maria Rodríguez i Lluís Costa presenten receptes espectaculars que podreu fer a casa. Més de 100 propostes que demostren la qualitat de la nostra cuina dolça.
Fitness gourmet
No tots els objectius físics requereixen la mateixa dieta, i per això en aquest llibre trobareu propostes adaptades a les necessitats de cada tipus d'exercici i a les vostres rutines. 'Fitness gourmet' parla de la importància de les racions i de la freqüència dels àpats, explica les propietats nutricionals dels aliments i presenta receptes saboroses i senzilles de fer.
Mallorca a la cuina
Aquest llibre es convertirà en el receptari imprescindible per conèixer la cuina tradicional mallorquina. Entre d'altres, descobrireu què són les mongetes de confit, amb quines verdures es fan el trempó i el tumbet, en quin moment de l'any es pesca la llampuga, quins ingredients s'utilitzen per preparar el variat i què es menjava antigament a Mallorca per Nadal.
Grans vins a petits preus
No cal pagar més de 10 euros per gaudir d'un bon vi. I si no us ho creieu, només cal que compreu aquest llibre, on en trobareu una selecció ben completa. A més, tindreu l'oportunitat de descobrir els secrets amagats del panorama vitivinícola català i de conèixer els elaboradors que hi ha darrere dels millors vins.
De l'alta cuina a casa
David Andrés és el cap de cuina de l'ABaC, guardonat amb tres estrelles Michelin i reconegut com a millor xef jove durant tres anys consecutius. En aquest llibre, hi recull 60 receptes classificades per temporades de l'any, que combinen els productes de la terra amb la cuina d'avantguarda.
La cocina de Julius
És un dels cuiners estrella de Canal Cocina i aquí trobareu les seves millors receptes, que podreu tenir a punt en menys de 22 minuts. Amb aquest llibre ja no tindreu l'excusa de l'estrés o la manca de temps per posar-vos a cuinar!
Pensar abans d'obrir la boca
Quan decidim el que mengem, ens fixem en moltes coses, com ara l'aparença de l'aliment, el preu o les seves propietats nutricionals. Però no pensem com s'ha produït i quines conseqüències mediambientals, socials i fins i tot ètiques té la nostra tria. Aquest llibre les analitza totes.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: