CUINA.CAT
06/08/2019La Pajarita
Amb un catàleg que supera els 40 tipus de torrons artesanals i els 60 de bombons, és comprensible que l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria no es pogués resistir a les temptacions que oferia La Pajarita. Fundada l'any 1872, actualment delecta el seu públic amb més de 500 productes selectes distribuïts entre dues botigues a Palma, una bomboneria i una xarcuteria, esdevenint, així, una marca gastronòmica de referència a la capital mallorquina.
Bar Joan Frau
Situat a l'icònic mercat de Santa Catalina, en el marc del barri més cosmopolita de Palma, en Pedro, en Biel i en Mario s'afanyen per atendre la ingent quantitat de clients que, afamats, volen gaudir dels plats del Bar Joan Frau. Una oferta de cuina casolana i tapes de gastronomia tradicional mallorquina han transformat aquest indret en una parada indispensable per prendre un mos a l'hora de berenar o a qualsevol moment del dia.
Fornet de la Soca
Potser aquest és un dels establiments on es respecta més la tradició i passat gastronòmic de Palma. El Fornet de la Soca s'ha especialitzat en totes aquelles receptes que les noves generacions no coneixen, però potser les seves àvies sí: panades, cocarrois, quemullars, tortades i molts més brioixos que representen la dolçor única de Mallorca.
A més a més, totes les creacions s'elaboren amb farines autòctones, cosa que aporta un caràcter singular als productes. Si aneu de viatge a l'illa, visiteu aquest local amb l'estómac buit, ja que tenen tants elements desconeguts a la Península que us costarà decidir-vos!
Cuit
Can Calent és un restaurant famós a l'illa gràcies a l'experiència culinària dels germans que el regenten: en Miquel i en Joan Calent. Tot i això, en Miquel és també al capdavant dels fogons del Cuit, el restaurant que encapçala l'Hotel Nakar de Palma. Entre plats tradicionals de temporada i cuina artesana de Mallorca, podeu gaudir de l'espectacular paisatge de la ciutat que ofereix la terrassa, des d'on es pot veure el centre històric, la catedral, el castell de Bellver i la badia de Palma.
Ca'n Joan de s'Aigo
Pocs establiments aconsegueixen veure tot un segle. Per això, Ca'n Joan de s'Aigo és un local tan emblemàtic de la capital mallorquina, i és que ha vist el seu desenvolupament durant tres segles. El fundador d'aquesta centenària gelateria, Joan de s'Aigo, es dedicava a collir neu a la serra de Tramuntana per dur-la a les 'cases de neu', però la seva idea de barrejar gel amb sucs de fruites va encantar als habitants del municipi.
Si ja de per si això és suficient per considerar-la una botiga excepcional, cal remarcar que també és una de les primeres xocolateries d'Europa. Tot aquest còctel d'innovacions fa que la població visiti freqüentment aquest local històric, transformant-lo en una icona de Palma.
Colmado Santo Domingo
Una de les botigues mallorquines plenes de bat a bat amb tot tipus de productes artesans és, com diu el seu nom, el Colmado de Santo Domingo. Especialitzat en sobrassada de l'illa, feta com abans i amb la millor matèria primera, també en tenen de porc negre, creuat i blanc.
Com es tracta, precisament, d'un d'aquests colmados que tan bé coneixem aquí, als estants que arriben fins al sostre hi ha formatge, licors, fruits secs, confitures casolanes, pa de figues i altres productes de la terra. Per altra banda, el servei és personalitzat, de manera que deixeu-vos aconsellar per tal de trobar la sobrassada que més us agradi!
Forn Fondo
L'ensaïmada és, sens dubte, un dels productes més típics de Mallorca, i a Forn Fondo les elaboren des de fa més d'un segle. Un establiment històric regentat per la família Llull que prepara aquest brioix en la seva varietat més tradicional, llis o amb cabell d'àngel, i d'altres formes per a tot tipus de paladars: amb nata, xocolata, albercocs, figues, sobrassada, crema cremada... A més a més, el seu producte estrella té el segell de garantia de Denominació d'Origen "Ensaïmada de Mallorca", cosa que fa que la botiga sigui una visita obligatòria.
D'Origen
Si voleu tastar productes de l'illa sense por que us enganyin, heu d'anar a D'Origen, una botiga en la qual tots els productes tenen la denominació d'origen mallorquina. Vins, coques i envasats són alguns dels productes que es poden trobar en aquest establiment situat dins del mercat El Olivar, tots amb la seva indicació oficial que es tracta d'un element 100% de la terra.
Moltabarra
Moltabarra sembla un bar de tapes més entre el ventall d'ofertes turístiques de Palma, però no us equivoqueu, perquè guarda uns secrets que el diferencien d'altres locals. A més de les tapes habituals, es pot gaudir de sorpreses delicioses com la graellada vertical, la broqueta gegant, molt sol·licitada per la clientela, i el bom mallorquí. A més, també és perfecte per descansar i agafar forces amb la seva pròpia cervesa artesana: la Moltabirra.
Coca Toneta
És un local que té dos mesos de vida, però, tot i així, aposta per la reinvenció de la cuina mallorquina tradicional centrant-se, sobretot, en les coques de xeixa. A càrrec de la xef Maria Solivellas, a Coca Toneta es poden tastar coques de porcella negra, de ceba confitada i romaní i altres creacions que rememoren el passat de Mallorca, amb un punt d'avantguardisme.
Si teniu l'oportunitat, aprofiteu el vostre viatge i gaudiu d'un àpat tan típic de l'illa amb la vista de la ciutat que ofereix la terrassa de l'Hotel Sant Francesc. Un plat deliciós en un entorn únic.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: