CUINA.CAT
08/03/2023La gastronomia catalana és tan rica que no ens ha d'estranyar que per tot el territori trobem museus dedicats a diferents aspectes de la nostra cultura culinària. N'hi ha de grans i de petits, i en tots podeu aprendre coses noves dels productes de la terra i del mar. Us presentem una petita ruta per 10 museus dedicats a la cuina i la gastronomia repartits arreu de Catalunya. Ens hi acompanyeu?
Museu del Vermut
En aquest edifici modernista del centre de Reus, descobrireu una col·lecció de més de 1.800 ampolles, 400 cartells, 3.000 etiquetes i centenars d'objectes de publicitat relacionats amb el vermut.
Els bolets són els protagonistes de la campanya
Per a micòlegs i amants de la ceràmica, aquest museu dedicat als bolets és molt especial: hi trobareu reproduccions de ceràmica fetes per la ceramista Josefina Vilajosana.
Figura de terracota
A la capital catalana de la ceràmica no hi podia faltar un museu dedicat als atuells fets de fang. Fins a finals de juny, no us perdeu 'Parant taula', una exposició dedicada a les vaixelles.
Peix acabat de pescar
Tot el que té a veure amb els oficis del mar i les arts de pesca, amb una atenció especial a la cuina marinera, ho trobareu al port de Palamós.
Torró
Un espai cultural per conèixer la història del torró i la xocolata d'Agramunt, així com la trajectòria de Torrons Vicens, una de les empreses més destacades del sector.
Pa
L'antic forn de pa de Torà, d'origen medieval, s'ha convertit en un espai museístic on en veureu l'obrador i una col·lecció de peces i estris originals per fer pa.
Oli d'oliva
Situat a la seu de la Cooperativa de la Granadella, inclou les instal·lacions i la maquinària originals del molí del poble, fundat el 1920, que va quedar en desús als anys vuitanta.
Vi
Si us apassionen el món del vi i l'enoturisme, no podeu prescindir d'una visita al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, un espai pensat per a tota la família.
Xocolata
Impulsat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i situat a l'antic convent de Sant Agustí, hi podeu fer un recorregut pels orígens de la xocolata i la seva arribada a Europa.
Arròs
Un espai per descobrir la història de l'elaboració de l'arròs al delta de l'Ebre, com es conrea i com es cuina, i visitar un molí de fusta.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: