CUINA.CAT
30/10/2018Bacallaneria Masclans Orígens
Una nissaga clàssica. Des del 1882, al Mercat de Sant Antoni, però també tenen parada en altres places barcelonines. Amb la sisena generació de bacallaners al capdavant, aquest peix melós no té cap secret per als Masclans. Amb el bacallà fresc com a especialitat, també us oferiran plats cuinats. I, si us ve de gust, podreu tastar in situ les seves especialitats.
Fruites i verdures Minyonet
Des del 1945, el producte de qualitat és la raó de ser d’aquesta parada que ofereix els grans bàsics de tot mercat: fruita i verdura. Amb una exposició vistosa, colorida i moderna, no deixeu de demanar —quan n’és temporada— carxofes, diuen que són la seva especialitat. Ara, gaudiu de la fruita de temporada, que és la millor de l’any.
El pagès - Creative Chicken
Passió pel pollastre. Més de 50 anys dedicats a la cria i la venda de pollastre, que ha suposat la feina de tres generacions. Ofereixen pollastre tradicional, ecològic, de pota blava, del rei…i, si us agraden les hamburgueses, en podeu triar entre més d’una trentena de varietats (amb brie i pernil salat, de bolets, de calçots…).
Olives i Conserves Joan M. Argudo
Des del 1958, en aquesta parada despatxen tot tipus d’olives, envinagrats i conserves. Ara, amb el mercat renovat, aposten per continuar oferint un servei de qualitat per a la gent del barri. Per cert, si sou dels que no es perden cap partit del Barça per televisió, aneu-hi a buscar els combinats d’olives especials per als dies de partit: no en deixareu escapar ni una!
Bar i cafeteria Casa Blanca
Als anys 80 del segle passat, van començar servint els productes típics de l’esmorzar (cafès i brio- xeria), que han anat ampliant amb entrepans i plats combinats fins al moment actual, en què també hi podreu tastar una àm plia varietat de receptes amb peix. Un espai ampli per esmorzar, fer una pausa entre compres o menjar abans de marxar.
Anglada
La rebesàvia de la generació actual (la sisena) va obrir la parada el 1884. Ara potser se sorprendria que hi hagués un espai dedicat exclusivament a la carn de procedència ecològica. Però, és que és l’hora d’innovar i donar el servei més variat als clients, tot i que sempre sobre la base de la qualitat, en aquest cas la millor carn.
Llegums Moliné
A més de llegums cuits d’alta qualitat, també us en poden posar de secs i, si us ve de gust, demaneu algun dels plats precuinats que tenen a la parada. Els Moliné, presents en altres mercats barcelonins, asseguren que fan les coses “com abans, amb rigor i qualitat, i amb una matèria primera escollida de manera acurada”.
Closca's
Especialistes en peix i marisc. Com a bona peixateria de mercat, és una de les parades més animades de la plaça. Un producte fresc i variat és la principal atracció de Closca’s, on us atendran amb un somriure i ganes de donar-vos bons consells perquè la matèria primera es converteixi en una cuina de primera.
Maria Rosa
Frescos, precuinats i plats elaborats d’ànec, de gall dindi, de pollastre de pagès, de conill, de pollastró… Una gran varietat d’aviram i carn de caça us espera en aquesta parada que treballa el producte de qualitat per oferir una proposta variada i atractiva, potenciada pels colors i la disposició de la nova botiga tot just acabada d’estrenar.
Sublim's
Es diu que una cosa és sublim quan desperta una gran emoció per la bellesa o la grandesa. I la parada del Mercat de Sant Antoni que du aquest nom suscita una gran atenció per la gran varietat d’ous (de mides i procedència) que hi estan exposats. També us serviran pasta artesana, cafè, fruita seca… La Lucía hi va aixecar la persiana el 1995.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: