POL MARTÍN DE HARO
08/07/2021Començar el dia amb energia és imprescindible. Si voleu agafar forces, la millor opció és preparar un bon esmorzar. Pot ser dolç, salat, de forquilla... Les opcions són pràcticament infinites. Al CUINA, però, us proposem deu receptes perquè pugueu gaudir de l'àpat més important del dia, l'esmorzar.
Xurros amb xocolata desfeta
Hi ha plans que no fallen mai. Llevar-se al matí i anar a buscar xurros amb xocolata calenta a la paradeta del barri n'és un. Però... Gemma Clofent us proposa una opció més divertida. Per què no els prepareu a casa? Necessitareu aigua, oli de gira-sol, farina, impulsor, sal i una mànega de pastisseria per donar-los forma de llaç. Ara toca fregir-los en oli ben calent fins que quedin daurats. Amb la xocolata calenta són una temptació irresistible.
Biquini
Aneu més enllà del pernil i el formatge amb aquesta recepta de Fina Puigdevall. I és que dues llesques de pa de cereals farcides de papada de porc, carn magra i molt gustosa, acompanyades d'unes olives negres, porten aquest clàssic entrepà a un altre nivell. Us hi atreviu?
'Tortitas' americanes amb salsa de toffee Gemma Clofent
Si una cosa saben fer els americans són uns esmorzars en condicions. Per a aquesta ocasió hem prescindit del bacó, els ous o les hamburgueses (allà també considerades un bon esmorzar) per preparar unes 'tortitas' esponjoses amb salsa de toffee. Per a la massa necessitareu sucre, farina, llet i mantega, i per a la salsa de toffe, una bona cullerada de sucre, aigua i nata líquida, tot formant una salsa de caramel fosc que hi afegireu per sobre. Quina pinta!
Dònuts amb xips de xocolata
Tot un clàssic de la infància, aquest cop elaborat amb civada, sucre de coco, mantega de cacauet i xocolata. Feu uns cercles i un forat al mig de la massa. Si no, no serien dònuts, oi? Només caldrà tenir-los 25 minuts al forn i, a continuació, decorar-los amb la mantega i les xips de xocolata.
Coca de brioix i fruites confitades
Amb la revetlla, segur que ha quedat més d'un tros de coca. Què us sembla menjar-ne per esmorzar i allargar una mica més la tradició de Sant Joan? Prepareu-la a casa abans de la revetlla. Necessitareu farina de força, llevat de forner liofilitzat, llimona, ou, sucre i anís. Sobre la fruita confitada no hi ha debat, afegiu-hi la que més us agradi. També podeu afegir-hi la crema pastissera i uns pinyons. A gaudir-ne!
Ous de reig amb ous de gallina i pètals de caputxines Becky Lawton
Un exemple que, a vegades, la senzillesa de les coses és el millor del món. L'explosió de l'ou, el rovell barrejant-se amb unes patates fregides, us ho imagineu? Doncs no cal, poseu a coure uns quants ous de reig i de gallina –si pot ser, ecològics–, talleu les patates ben finetes i prepareu l'oli a la paella. En un tres i no res tindreu un esmorzar de categoria.
Pa de pessic de llimona Becky Lawton
Als catalans ens encanten els pans de pessic, ja siguin de iogurt, amb fruita, amb xocolata... I amb un toc cítric, per què no? Necessitareu sucre, farina, oli d'oliva verge extra, iogurt, llevat i, per descomptat, llimona. Diuen que fer-lo és un joc de nens... No obstant això, preneu atenció al forn i les temperatures.
Botifarra amb mongetes
Tan bàsic com imprescindible. Què seria de la nostra gastronomia sense una botifarra amb seques? Ràpida i senzilla de preparar, així dóna gust sortir a fer esport, sabent que t'espera a casa aquesta delícia carnívora. Podeu acompanyar-la amb un bon tros de pa torrat i allioli.
Magdalenes 'double' xocolata
Pensades per als amants de la xocolata més fosca, aquestes magdalenes no tenen res a envejar al 'brownie' anglosaxó, ja que porten cacau i xocolata del tipus 70%, són fàcils de preparar i molt saboroses. Això sí, si no esteu acostumats a preparar aquest tipus de rebosteria, vigileu amb els temps del forn i les temperatures.
Truita del bon temps Becky Lawton
Diuen que les truites són molt fàcils de preparar, però totes tenen el seu secret. I és que amb una bona matèria primera i amb la tècnica adequada es poden aconseguir autèntiques meravelles, tant pel que fa al sabor com a la textura. Nosaltres us proposem aquesta truita del temps amb verduretes (albergínia, pebrot vermell i pebrot verd), filets d'anxova, parmesà i alfàbrega. No us oblideu, per descomptat, de la barra de pa tipus baguet per preparar pa torrat, si pot ser, amb tomàquet.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: