FERRAN CALDÉS
27/06/2019Bangkok Cafè
Com en molts restaurants d’Àsia, aquest establiment és en un espai força petit i ofereix cuina tailandesa de debò, començant pels plats tradicionals del país, com els rotlles nam, les broquetes de pollastre amb salsa satay i el wok de verdures amb salsa agredolça. A més, si teniu curiositat per saber quin gust té la cervesa que es fa a Tailàndia, esteu de sort, perquè al Bangkok Cafe en tenen d’importada.
Bun bo
Una carta amb els plats més autèntics del Vietnam i un menú del dia que, per poc més de 10 euros, us permetrà fer un tastet del país. Bun Bo té un ambient autèntic i serveix cuina autèntica, amb els wonton, els nem i els baos com a protagonistes absoluts de la carta. Si teniu ganes d’anar-hi, heu de saber que no accepten reserves, però sempre teniu la possibilitat de demanar el menjar per endur-vos-el.
Oriental Market
La cuina asiàtica es pot gaudir en un dels molts restaurants que hi ha al país o, gràcies a botigues com l’Oriental Market, en ple Eixample barceloní, directament a casa vostra. Només heu de trobar la recepta que voleu preparar i, si hi ha ingredients exòtics, no patiu, perquè en aquesta botiga els trobareu tots i, si cal, us assessoraran perquè els feu servir com si fóssiu autèntics xefs asiàtics!
Cobab
Per a nosaltres, la cuina coreana continua sent poc més que fermentats, com el kimchi, cada vegada més popular, però, si us entauleu al Cobab, descobrireu tota la gamma de preparacions, aromes i sabors que amaga la cuina de Corea del Sud: tofu fregit, sopa de pollastre amb fideus, cassola de tokbokki... Aneu-hi i veureu per què la cuina coreana està de moda.
Indochine Ly Leap
Entrar a l’Indochine Ly Leap és transportar-se a un ambient exòtic i molt sorprenent. Començant per les taules, situades sobre un estany artificial, i continuant per les plantes i les figures de pedra, l’entorn ens convida a relaxar-nos i a gaudir de les propostes de la carta, amb una cuina asiàtica diferent, que capgira la tradició i té influències de diversos països del sud-est asiàtic.
Ta Tung
Al bell mig del barri de Gràcia hi ha aquest restaurant cambodjà regentat per Kav Ly, una cuinera que fa més de vint anys que viu a Barcelona i que, en vista de l’èxit de la seva proposta, va decidir fer un pas més i, a banda del restaurant, permet gaudir de la seva cuina a casa, ja que elabora plats preparats, a punt per escalfar i menjar.
Dong Fang
Fins i tot abans que la cuina asiàtica es posés de moda, la ciutat de Barcelona ja tenia una botiga especialitzada en productes gastronòmics del continent. Avui, Dong Fang, al carrer de Balmes amb Pelai, continua sent un lloc de pelegrinatge per als amants dels productes asiàtics, i ha crescut tant l’oferta, que hem de reconèixer que la botiga cada vegada està més atapeïda. Potser no us oferiran un assessorament personalitzat, però segur que hi trobareu de tot.
Mosquito
Anar de tapes no és exclusiu de les nostres contrades. Els asiàtics també en tenen i al Mosquito Tapas, al Born, ho podreu comprovar. L’estrella del local són els dumplings, però també hi podeu menjar sopa, fideus i receptes de porc guisat i ànec fregit. Tot plegat ho podeu complementar amb una bona cervesa. En tenen d’artesanes i de tradicionals, en una fusió fantàstica de menjar asiàtic i begudes d’aquí.
Kumihö
Si una cosa han demostrat els responsables d’aquest petit restaurant de Sant Cugat del Vallès és que els apassiona la cuina asiàtica. Van començar amb un establiment especialitzat en cuina japonesa i ara han obert aquest restaurant, especialitzat en gastronomia del sud-est asiàtic. Totes les propostes les han pogut tastar in situ en diversos viatges i han portat el bo i millor de cada país a casa nostra.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: