CUINA.CAT
23/01/2024La Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona lliura cada any els Premis Barcelona Restauració, que reconeixen la qualitat i l'excel·lència del sector, alhora que destaquen la dedicació a la innovació, la sostenibilitat, la proximitat, l'alimentació saludable i la promoció de la diversitat en els serveis oferts a la ciutadania. Enguany, s'han lliurat els guardons en la seva IV edició i us hem fet una tria de deu locals guardonats i nominats que no podeu deixar de visitar!
Alapar
Premiat en la modalitat de qualitat gastronòmica, el restaurant Alapar té un ampli recorregut i està avalat pels clients del barri i les seves institucions, que destaquen el tractament dels productes de proximitat amb un alt valor de qualitat, així com el fet d'haver-se especialitzat per convertir-se en una proposta gastronòmica única a la ciutat.
Alapar es defineix com una izakaya mediterrània o un celler tradicional amb visió asiàtica.
Quimet d'Horta
Guardonat en la modalitat d'integració en el barri, que valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn. Aquesta categoria posa l'accent en el foment de la sociabilitat, en la creació de la riquesa a la zona i en el fet que la població el reconegui com un nucli social de referència.
El Quimet d'Horta és una part viva de la història del barri d'Horta i el punt de trobada preferit de veïns i visitants amb ganes de gaudir d'uns entrepans de qualitat preparats amb pa de xapata.
Premiat com a restaurant més sostenible d'aquesta edició per les bones pràctiques vinculades amb la sostenibilitat i l'economia circular.
La Forquilla ofereix una visió diferent de restaurant gastronòmic. Tal com expliquen, no hi ha ningú millor que el xef per transmetre'ns el sentit de cada ingredient durant l'experiència, per tant, els seus serveis tenen pocs comensals, però atesos pel mateix xef que crea els plats, Vidal Gravalosa.
Restaurant Roots & Rolls
Guardonat en la categoria d'innovació en la restauració, que valora la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques.
Roots & Rolls presenta una aventura culinària amb un plat d'autor: el sushi vegetal. Ofereix una fusió de gust i salut amb un menú variat i vegà. El seu compromís d'elaborar àpats vegans està arrelat en la passió per la cuina asiàtica i japonesa amb el món divers de les verdures fresques i les espècies aromàtiques.
Cafè del Centre
Menció honorífica dels IV Premis Barcelona Restauració per contribuir a crear i mantenir la identitat cultural del model de restauració de la ciutat de Barcelona, servint de guia per a futures generacions de professionals.
El restaurant Cafè del Centre, obert el 1873 com un casino, és una de les cafeteries modernistes en actiu més antigues de Barcelona. Situat a la dreta de l'Eixample, aquest emblemàtic espai ofereix un ambient original i bones tapes.
Al cor del Turó Park i nominat en la categoria d'integració en el barri, trobem Chichu's, un restaurant amb una terrasseta molt acollidora, una cuina petita i receptes casolanes amb tocs afrancesats. La carta és variada, amb algun plat de cullera contundent, i en destaca la qualitat de la carn.
Restaurant Verde Amore
Local nominat en la categoria de qualitat gastronòmica, proposa una alternativa saludable i fresca amb productes de temporada i de quilòmetre zero. La seva cuina es basa en un 70% de verdures, llegums i fruita i un 30% de proteïna animal de qualitat, carn blanca i peix de mercat.
Arte Pizza
Ja no cal viatjar a Itàlia per degustar una pizza autèntica d'autor. A Sant Andreu, trobem Arte Pizza, un restaurant nominat al premi de local innovador. Tècniques de pastat, ingredients frescos, un forn tradicional i mestres pizzers són els elements que fan que aquest local serveixi pizzes de qualitat.
El Taller - Bar Cultural és un espai on s'ajunten l'art, la cultura i la gastronomia. Ofereix una alimentació sana i casolana amb fusió de diferents orígens amb una carta reduïda però molt cuidada i respectuosa amb les diferents tendències i dirigida a tots els públics. A més, posen una atenció i un interès especials en el contacte amb petits proveïdors. Per acompanyar aquesta proposta gastronòmica, tenen una programació setmanal d'activitats de diferents àmbits com la música, la literatura, la pintura o el teatre, entre d'altres.
Nua Smart Restaurant
Amb un menú a base de receptes multisensorials, on el plat principal és la Smart Food Experience, que es cuina a foc lent barrejat amb passió per la innovació i una mica de bogeria creativa, el restaurant Nua Smart Restaurant ha estat nominat al premi local innovador. Un local que presenta un concepte d'interiorisme únic, amb un estil propi que ha fet que la tecnologia sigui més propera i més accessible per a tothom, utilitzant sistemes d'intel·ligència artificial.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: