Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El primer vi de l'anyada de 2021 marxa de gira per Catalunya

12 cellers, dos més que l'any passat, han participat en la producció del vi novell

Presentacio del vi novell 2021

Presentacio del vi novell 2021

L'11 de novembre, dia de sant Martí, el primer vi fet amb la collita de l'any 2021, el vi novell, arriba als restaurants i les botigues de Catalunya. Des de 2017, diferents productors catalans han treballat per mantenir viu aquest producte tradicional a la nostra terra. Enguany han estat 12 cellers els que s'han unit en la producció del vi novell, dos més que l'any passat. Per tal de donar a conèixer la nova anyada, se celebrarà una gira arreu de Catalunya amb una 'wine truck' que arrencarà el dissabte 13 de novembre a Manresa.

La gira i el seu itinerari

La gira destinada a donar a conèixer l'anyada 2021 apel·la a l'esperit festiu amb què s'acostumava a rebre, precisament, el vi novell, ja que les tècniques de conserva no permetien mantenir els vins en bota durant massa temps. Parlem d'un tipus de vi que no ha reposat i que, tan bon punt ha acabat la fermentació, es prepara per ser embotellat i distribuït per al seu consum immediat. És un vi de temporada que s'acostuma a consumir entre el mes de novembre i el final de l'hivern. La tradició marca el dia de sant Martí com el tret de sortida, i el 2 de febrer, la Candelera, com el final del període òptim per consumir-lo.

Després d'iniciar el seu itinerari a Manresa, la gira continuarà el diumenge 14 a Llorenç del Penedès i de moment té parades confirmades a Palafrugell (20 de novembre), Montblanc (21 de novembre), Torelló (27 de novembre), Barcelona (28 de novembre), Santa Perpètua de Mogoda (3 de desembre) i Granollers (4 de desembre).

Dotze cellers

Dotze cellers, amb el suport de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), han estat els encarregats de la producció del vi novell que protagonitzarà la gira esmentada. Podeu consultar-ne la llista completa en aquest enllaç.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: