Fruit de l'esforç humà i de la riquesa d'un territori banyat d'història i de tradició, els més de 5.000 pagesos i pageses de la DOP Siurana presenten l'oli nou, els dies 15 i 16 de novembre, a la plaça de la Llibertat de Reus.
L'inici d'una collita és el punt àlgid del conreu de l'olivera, en què l'oli nou agafa forma a partir de tot el que ha passat al llarg de l'any: mostra com ha estat el fred de l'hivern, l'explosió de la primavera, la força dels raigs del sol de l'estiu, i com ha anat arribant el color de la tardor.
Tastos per a totes les edats
El moment perquè tothom pugui tastar aquest oli nou, el tret de sortida de la temporada, són les fires que se celebren en diversos punts del territori durant el mes de novembre, la primera de les quals té lloc a la capital del Baix Camp.
Enguany, la fira comença amb un berenar popular, divendres a les 17 h, en què el pa, l'oli nou DOP Siurana i la xocolata seran els grans protagonistes. Paral·lelament, l'escola de dansa Centre de Lectura farà una actuació i se celebrarà un taller infantil de tast d'oli. Tot seguit, a les 19.30 h, el panell oficial de tasts d'olis de Catalunya dirigirà un tast comentat.
La segona jornada de la Festa de l'Oli Nou DOP Siurana de Reus també està ben carrega de propostes: des d'un esmorzar solidari amb La Marató de TV3 fins a tastos per a totes les edats, actuacions musicals i un sorteig molt especial, el dia 16 a la tarda, en què el guanyador es podrà endur el seu pes en oli.
Podeu trobar-ne tota la informació a la web www.dopsiurana.com.