Dilluns 17 de juliol se celebra la primera edició del Concurs de Barcelona i Catalunya de Pintxos i Tapes a la Llotja de Mar de Barcelona, una competició amb 24 restauradors que servirà per escollir la millor tapa de Catalunya i que premiarà els tres primers classificats amb un bitllet directe per a la final nacional del concurs, amb participants de tot l'Estat. Entre els finalistes hi ha restaurants de set districtes de Barcelona, a més d'establiments d'altres ciutats de Catalunya, que participen agermanats amb diferents locals barcelonins. Durant tota la jornada es podrà seguir el concurs a través d'Internet, per streaming en directe, i a través de les xarxes socials.
Concurs en quatre torns
Els participants competeixen en quatre torns d'una hora, dos al matí i dos a la tarda. Cada restaurador disposa de 10 minuts per preparar i presentar la seva tapa o pintxo al jurat, que en valorarà diferents aspectes com el sabor, l'originalitat o l'emplatat, i si són propostes sostenibles i de proximitat, valors que defineixen l'essència del concurs. Un cop acabats tots els torns i quan el jurat, format per diferents professionals del sector gastronòmic, hagi pres una desició, es procedirà a l'entrega de premis, prevista a les 19:30.
Trobareu més informació al web www.concursdepintxositapes.cat.