Els dies 18 i 19 de març, Caldes de Montbui ret homenatge a la seva gastronomia amb una nova edició de la Fira de l'Olla i la Caldera. La d'enguany és l'onzena edició d'una festa que posa en valor la cuina termal i dona visibilitat als productes de proximitat, a més d'omplir el municipi de productes artesanals, parades i activitats lúdiques. El plat fort del cap de setmana és la cocció de 265 kg de llegums a l'olla més gran de Catalunya, de 1.600 litres de capacitat i que es preveu que permeti repartir més de 6.000 racions de llenties, o cigrons amb botifarra del perol i llardons.
Activitats per a tota la família
Durant tot el cap de setmana, el centre històric acollirà un centenar de parades de productes gastronòmics i artesans, a més de diverses 'foodtrucks' i un ampli ventall d'activitats i tallers, entre els quals destaca el nou espai 'Relaxa l'Olla', una iniciativa dels alumnes del Cicle Formatiu de Benestar i Termalisme de l'IES Manolo Hugué, que, a través de cinc activitats que permetran accedir al sorteig de diversos productes i paquets termals als participants, acosta el termalisme i el benestar al públic. El programa el completen tallers per a famílies, com un taller per fer un barret de cuiner, una bossa d'herbes aromàtiques o espais de jocs tradicionals, i els 'tastaolletes', espais per gaudir de tastos i demostracions de cuina amb productes locals.
Proposta gastronòmica dels restaurants
Els restaurants de Caldes se sumen a la fira amb la iniciativa 'Se'ns en va l'olla', incloent-hi novetats als seus menús entre els dies 18 i 26 de març. Durant tota la setmana, els deu restaurants que participen en la proposta oferiran un plat estrella inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i qualitat. D'aquesta manera, qui vulgui gaudir de la festa més enllà de les activitats lúdiques i culturals podrà fer-ho en algun d'aquests restaurants amb els plats següents:
- Cafè del Centre Cooperativa - La nostra escudella amb galets, terrina de carn d’olla i verdures
- Càmping El Pasqualet - Costellam de porc al forn amb guarnició de col i cremós de poma
- Divergent - Guisat de tripa de vedella amb xistorra de Navarra, formatge danès i provolone al gratén
- El Pa Torrat - Pizza termal
- El Remei - Peus de porc amb bolets fets a la cassola
- Fika Brunch - La Cassola de Fira: estofat de cigrons, carbassa, bolets de temporada i quinoa vermella
- RV Hotel Broquetas Spa Termal - Trinxat de botifarra del perol amb mongeta del ganxet, tàrtar de poma i reducció de vi dolç
- La Rectoria - Peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya
- Mediterrània - Estofat de botifarra amb bolets i reducció de vi de Pedro Ximénez
- Na Madrona - Aletes de pollastre a la cassola amb carxofes i cap i pota
- Robert de Nola - Cua de bou a la cassola
- Rosset - Escudella barrejada
Per consultar el programa complet del cap de setmana i més informació sobre la fira, podeu visitar www.visiteucaldes.cat o www.caldesdemontbui.cat.