Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 18 al 20 d'octubre, Fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell

Una fira mil·lenària que enguany també celebra el 30è aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

Una instantània de la Fira de Sant Ermengol del 2023

Una instantània de la Fira de Sant Ermengol del 2023

La Fira de Sant Ermengol torna a la Seu d'Urgell el divendres 18 (a la tarda), el dissabte 19 i el diumenge 20 d'octubre. Enguany, se celebra el trentè aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Al llarg dels anys, la Fira s'ha celebrat a la pista polivalent, però aquest any hi ha un gran canvi, ja que s'ubicarà al bell mig de la ciutat, al passeig Joan Brudieu. Es tracta d'una clara aposta pel centre de la Seu com a motor de dinamització.

Així, les parades de la 30a Fira de Formatges Artesans del Pirineu se situaran a banda i banda del passeig Joan Brudieu, mentre que al centre hi haurà taules i cadires per poder tastar els formatges còmodament. Pel que fa a la Mostra d'Artesania del Pirineu (productes no alimentaris), s'ubicarà al carrer Sant Ot, i la Mostra d'Artesania del Pirineu i venda ambulant (productes alimentaris) es trobarà al carrer Major, a la plaça Patalín i al carrer Fra Andreu Capella. Els productes de quilòmetre zero i ecològics els trobareu a la plaça Catalunya.

Fira de Formatges Artesans del Pirineu

En commemoració del trentè aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, l'Ajuntament atorgarà dues mencions honorífiques; concretament, a Joan Ganyet, com a alcalde de la Seu, i a Santi Mallol, com a regidor de Promoció Econòmica, per la seva contribució amb el seu lideratge i dedicació a la primera edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

L'edició d'enguany de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu comptarà amb la participació de 51 formatgeries, quatre més que l'any passat, i cinc de noves. Kaiolar (procedent de Navarra), Baskaran-Idiazabal DO (procedent del País Basc) i Tarrau, Peralada Mas Marcè i Blancafort (procedents del Pirineu català) estrenaran la seva assistència a la Fira.

També n'hi haurà onze de l'Alt Urgell i la Cerdanya, 24 de la resta del Pirineu català, dues d'Aragó, deu del País Basc i de Navarra, una d'Andorra i dues del Pirineu francès que oferiran més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

Tal com es va fer l'any passat, el tiquet de degustació tindrà un preu de 9 € i inclourà sis degustacions i aigua Pineo.

 

Trobareu tota la informació de la Fira a la pàgina web www.firasantermengol.cat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: