Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 20 al 22 d'octubre - GastroDolç, a Flix

Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Pau Carranza, Toni Vera o Gessamí Caramés, entre d'altres, oferiran 'showcookings' en el Mercat Municipal de Flix

Paula Domènech a l'edició del 2023

Paula Domènech a l'edició del 2023

Del 20 al 22 d'octubre, Flix (Ribera d'Ebre) torna a convertir-se en l'epicentre del món pastisser, la cuina dolça, els gelats i les postres amb la setena edició de GastroEbre, reanomenat enguany com a GastroDolç Flix. El certamen, que se celebrarà al Mercat Municipal de Flix, comptarà amb algunes de les figures més reconegudes de l'univers llaminer, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Pau Carranza, Toni Vera o Gessamí Caramés. Tots ells oferiran sessions magistrals i demostracions culinàries en directe, per reivindicar el paper protagonista de la cuina dolça en la gastronomia. 

De fet, alguns dels mestres pastissers del país han escrit pàgines en la història de la cuina catalana, pastissers com ara Jordi Butrón. Precisament, GastroDolç Flix oferirà, el dimarts 22, un reconeixement a la trajectòria del creador de l'Espai Sucre, el primer restaurant de postres del món i primera escola de cuina amb formació específica en pastisseria de restaurant. Butrón (1967), que abans va treballar a ElBulli, al Pierre Gagnaire, a l'Hôtel de Crillon o en diferents restaurants de Michel Bras, ha entrat a formar part del grup dels grans artífexs de la revolució culinària catalana. Durant els seus 25 anys de trajectòria va rebre nombrosos premis, com el de Millor Pastisser de Catalunya o el Prix au Chef Pâtissier per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia. Malgrat que va tancar les portes del seu establiment aquest juliol, el mestre pastisser segueix compartint els seus coneixements i la seva passió per la pastisseria, i ho farà també a GastroDolç Flix.  

Set edicions a les Terres de l'Ebre

GastroEbre va néixer l'any 2018 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), amb l'objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l'Ebre. Aquest 2024, es decideix canviar el nom del certamen i anomenar-lo GastroDolç Flix, no en va, ja que es compleixen quatre anys consecutius que l'esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria; es reconeix així la feina que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants, una tasca sovint encara poc reconeguda.  

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: