Del 20 al 22 d'octubre, Flix (Ribera d'Ebre) torna a convertir-se en l'epicentre del món pastisser, la cuina dolça, els gelats i les postres amb la setena edició de GastroEbre, reanomenat enguany com a GastroDolç Flix. El certamen, que se celebrarà al Mercat Municipal de Flix, comptarà amb algunes de les figures més reconegudes de l'univers llaminer, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Pau Carranza, Toni Vera o Gessamí Caramés. Tots ells oferiran sessions magistrals i demostracions culinàries en directe, per reivindicar el paper protagonista de la cuina dolça en la gastronomia.
De fet, alguns dels mestres pastissers del país han escrit pàgines en la història de la cuina catalana, pastissers com ara Jordi Butrón. Precisament, GastroDolç Flix oferirà, el dimarts 22, un reconeixement a la trajectòria del creador de l'Espai Sucre, el primer restaurant de postres del món i primera escola de cuina amb formació específica en pastisseria de restaurant. Butrón (1967), que abans va treballar a ElBulli, al Pierre Gagnaire, a l'Hôtel de Crillon o en diferents restaurants de Michel Bras, ha entrat a formar part del grup dels grans artífexs de la revolució culinària catalana. Durant els seus 25 anys de trajectòria va rebre nombrosos premis, com el de Millor Pastisser de Catalunya o el Prix au Chef Pâtissier per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia. Malgrat que va tancar les portes del seu establiment aquest juliol, el mestre pastisser segueix compartint els seus coneixements i la seva passió per la pastisseria, i ho farà també a GastroDolç Flix.
Set edicions a les Terres de l'Ebre
GastroEbre va néixer l'any 2018 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), amb l'objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l'Ebre. Aquest 2024, es decideix canviar el nom del certamen i anomenar-lo GastroDolç Flix, no en va, ja que es compleixen quatre anys consecutius que l'esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria; es reconeix així la feina que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants, una tasca sovint encara poc reconeguda.