POL MARTÍN DE HARO
15/05/2023Fruit d’un arbre originari de la Xina i el Japó, on van conrear-lo des d’antic, millorant-ne sensiblement els fruits. Introduït a Europa al llarg del segle XVIII, es conreava, inicialment, amb finalitats decoratives. Durant els mesos d’abril i maig comencen a aparèixer les primeres nespres als mercats, senyal que toca gaudir d’aquesta fruita singular de textura carnosa i pell aspra, rica en vitamines C i B. Al CUINA us proposem algunes receptes dolces com un gelat i una confitura perquè pugueu aprofitar al màxim aquesta fruita de la primavera.
Gelat de nespres
Ara que arriba la calor, res millor que seguir la proposta de Gemma Clofent i preparar un bon gelat de nespres. Una recepta clàssica amb un ingredient poc habitual que us encantarà per la combinació de les nespres, lleugerament amargues, i la dolçor de la llet condensada. És d'elaboració fàcil i es recomana servir-lo amb alguns trossets de fruita i un para-sol de còctel al més pur estil hawaià. Segur que acabareu repetint...
Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres
Unes postres elaborades que faran que sorprengueu la família amb diverses fruites com la cirera, la nespra i la taronja, acompanyades del formatge italià de les postres per excel·lència, el mascarpone. Estigueu atents a la preparació i combinació d’alguns ingredients que és possible que no conegueu, com l’agar-agar, un extracte derivat d'algunes algues que té un poder gelificant deu vegades superior a la gelatina animal, les mal anomenades ‘cues de peix’. Amb cinc grams d'agar-agar en pols, n'hi ha prou per gelificar un litre de líquid.
Confitura de nespres i taronja amb vainilla
Les confitures, pensades per millorar un bon esmorzar o un berenar, poden combinar perfectament amb dolç i salat. Penseu que en aquesta ocasió el cítric de la taronja i l’amargor de les nespres es dissimularà per les beines de vainilla, però el seu gust no es perdrà. És una combinació perfecta per gaudir amb convidats acompanyant una taula de formatges. A més, no porta gluten ni lactosa i és ideal per introduir-se en el món de les confitures.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: