POL MARTÍN DE HARO
28/06/2024Portat a Occident pels perses a través d’Armènia, l’albercoc va ser acusat de provocar certes febres i, per tant, condemnat a l’ostracisme des de la fi de l’Imperi romà, fins que els croats el van tornar a portar i els àrabs el van introduir a través d’Espanya. Es consumeix fresc, però també accepta la dessecació, procés en què es transforma en orellana després d’obrir-lo per la meitat i assecar-lo al sol. L’albercoc és el company ideal de carns blanques, especialment del porc; i amb els albercocs més verds, els britànics fan el 'pickle': els cuinen amb vinagre i clau d’espècia. Avui, al CUINA, reivindiquem l’albercoc amb aquestes tres receptes.
Sorbet ràpid d'albercoc Getty Images
Amb la calor, necessitem refrescar-nos. Hi ha res millor que un sorbet amb ingredients naturals? Només necessitareu llimona, albercoc, sucre i uns glaçons. Si el sorbet queda líquid, afegiu-hi més gel i tritureu-ho durant 30 s a la mateixa velocitat. I en cas que sigui molt dens, afegiu-hi una mica de líquid (suc, aigua, etc.). Ja ho podeu triturar!
Planxa de calamars petits de platja amb cloïsses
Un plat d’aquells que ens agradaria gaudir vora el mar en una terrassa amb sol. Calamars i cloïsses seran els ingredients principals d’un mar i muntanya que combinarà el marisc i el cefalòpode amb la nyoca, elaborada amb capipota de vedella, nous, ametlles, pinyons, all i julivert. A més, hi afegireu unes mongetes de Santa Pau amb orellanes d’albercoc, el punt dolç d’aquesta explosió de sabor que també tindrà un toc amarg gràcies a l’escarola, amb la qual acabareu el plat.
Gelats de pal d'albercoc
Res millor que un refresc natural per a tota la família. A més de ser fàcil de preparar, és molt saborós. Pel que fa als albercocs, en fareu servir en almívar, ja que així tindran el dolç més potenciat. Haureu de bullir la nata amb vainilla, per impregnar-ne l'aroma i el sabor i després tocarà barrejar els ingredients, triturar-ho i, un cop es refredi..., cap al congelador! No us oblideu de posar-hi els pals del gelat, ja que així podreu gaudir-ne més còmodament.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: