POL MARTÍN DE HARO
14/07/2021Originària de la Xina, sembla que hi va aparèixer de manera espontània i en algunes branques, per mutació. Aprofitada per les seves característiques, la variant es va perpetuar per empelt sobre peus d'altres presseguers des de fa força temps, ja que la primera referència escrita data del 1616. Amb varietats de pinyol solt o adherit a la polpa, que pot ser groga o blanca i que es torna vermella al voltant del pinyol, la nectarina té una gran acceptació, sobretot la que es conrea al Pla de Lleida. És una fruita delicada, ja que s'ha de collir madura, i és excel·lent com a postres, és a dir, consumida al natural, però també s'hi pot incorporar, un cop escaldada un minut en aigua bullent i pelada. Al CUINA la reivindiquem amb aquestes tres delicioses receptes.
Postres 'ha qua dam'
Coneguda popularment com la 'macedònia vietnamita', l''ha qua dam' és una combinació de sabors estiuencs i tropicals. Necessitareu llet de coco, llet condensada i gel picat per a la base d'aquestes postres tan dolces. A partir d'aquí, hi afegireu fruita de temporada com la síndria, el meló, la nectarina, la pruna o el raïm, tant verd com negre. Mireu d'afegir-hi canyella, gingebre i cardamom mòlts i unes fulles d'alfàbrega per potenciar, encara més, la frescor del plat.
Amanida d'enciam trocadero amb cigrons i nectarina
Una senzilla amanida variada d'aquelles que demostra que amb bona matèria primera es poden fer meravelles. Necessitareu enciam trocadero, pastanaga, nectarina, i tomàquet i cogombres tallats a daus. També haureu de coure uns cigrons, que aportaran molt de sabor al plat, juntament amb la vinagreta de Mòdena i mel, el punt dolç de l'amanida. A gaudir-ne (i a cuidar-se)!
Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva Becky Lawton
Una sopa freda ideal per refrescar-se aquest juliol junt amb l'aroma de l'alfàbrega, que fareu servir per elaborar un sorbet amb suc de llima. L'acompanyareu d'un almívar amb vainilla, canyella, anís i una combinació de cítrics (aranja, taronja navel, taronja sanguinelli, mandarina, llima i nectarina) que serà tota una explosió de sabor. Mireu d'afegir-hi un toc amarg amb la ruca, herba originària del sud d'Europa i l'oest de l'Àsia, majoritàriament usada a la cuina italiana en amanides i plats de pasta.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: