POL MARTÍN DE HARO
23/03/2021És una mica amarga, té un gust fort i es pot combinar amb dolç i salat. La xocolata negra és un aliment especial que agrada molt o no agrada gens. Nosaltres som del primer grup i per això al CUINA la reivindiquem amb 3 receptes on la xocolata negra és la gran protagonista.
Milfulls de xocolata
Unes postres on la xocolata serà tant la pasta de full com la crema de dins. Es tracta d’una proposta dolça en què gaudirem de la cremositat de la nata trufada i de les capes cruixents quadriculades de xocolata, que s’haurà d’abocar fosa sobre una làmina de plàstic i tapar-la amb una altra làmina. Esteneu-ho bé amb les mans fins que quedi una capa ben fina. Amb l’ajuda d’un regle, marqueu-hi una quadrícula i deixeu-ho refredar a la nevera. Simplement, deliciós!
Coulant de xocolata
Tot un clàssic de la gastronomia francesa per als amants de la xocolata. El coulant és una de les postres on, novament, la xocolata hi és present de totes les formes possibles: al pastís, fosa al seu interior i amb un gelat de xocolata amb el qual gaudireu com quan éreu criatures. La millor part de totes és obrir el coulant i veure la xocolata fosa sortir com si fos la lava d'un volcà.
Trufes gelades
Les trufes gelades de tota la vida, però ara fetes a casa. Son ràpides i senzilles de preparar, ja que només heu d’escalfar la nata i l'almívar, afegir-hi la xocolata i remenar-ho fins que es fongui. Incorporeu-hi la mantega i, per sota dels 25 ºC, el licor. Això sí, caldrà que reserveu la trufa fins a 24 h, ja que al dia següent, amb l'ajuda d'una mànega de pastisseria, muntareu les boles i les arrebossareu per després deixar-les un temps al congelador.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: