Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 ganiveteries que heu de conèixer

Els establiments amb més història del territori català

CUINA.CAT

02/03/2020

Pocs plats es poden cuinar sense fer servir ganivets. Són una eina fonamental per als professionals del sector gastronòmic, n'hi ha de molta varietat i cadascun té uns usos concrets. Us presentem quatre ganiveteries catalanes molt especials. 

01 Ganivets Pallarès

Ganivets Pallarès

Ganivets Pallarès

Aquest taller des del 1917 és a Solsona, la ciutat ganivetera per excel·lència de Catalunya, on va arribar a haver-hi 24 establiments especialitzats. Avui però, la Pallarès n’és l’únic que queda. Lluís Pallarès va començar a treballar fabricant ganivets quan només tenia deu anys i a la vintena va obrir, amb el seu germà, un taller propi, que avui dirigeix el seu nét, David Pallarès. Les noves necessitats a la cuina i l’augment de la cultura culinària han fet que cada any el catàleg de ganivets dels Pallarès sigui més extens. En tenen de diferents mides, de diferents fulles i de diferents materials, per a tots els usos i gustos.

Més informació

02 Ganiveteria Roca

Ganiveteria Roca

Ganiveteria Roca

La Ganiveteria Roca s'ha convertit en un símbol del comerç tradicional. El 13 de novembre del 1911, Ramon Roca va establir la seva ganiveteria a la placeta del Pi de Barcelona. Sis anys més tard, la va traslladar a la plaça del Pi, on encara hi és i on s’ha convertit en una de les botigues més reconeixibles d’aquesta part de Ciutat Vella. El negoci es va traspassar de pares a fills fins l’any 2000. Com que els Roca no van tenir més descendència, els treballadors van decidir crear una societat per conservar el negoci, que avui gestiona Lluís Torrente. Aquesta botiga disposa de 7.000 articles a la venda, un 10% dels quals són ganivets. En venen de generals, per tallar carn, peix, fruita i verdura, i d’específics, com el de tallar formatge, ossos o pa.

Més informació

03 Ganiveteria Utset

Ganiveteria Utset

Ganiveteria Utset

La Ganiveteria Utset va néixer per donar servei als venedors del mercat de Badalona. El 1894, Maurici Utset va fundar-la a Badalona, quan va obrir el primer mercat municipal de la ciutat, per prestar servei als pagesos, els carnissers i els peixaters del nou equipament. Era una forja que elaborava ganivets i dagues i, per aquest motiu, moltes persones el coneixen com Cal Dagues. Avui, és el seu besnét, Ramon Utset, qui presideix el taller artesà familiar, on venen i esmolen ganivets i ofereix cursos d’afilament.

Més informació

  • C/ Francesc Layret, 39. Badalona (Barcelonès). Tel. 93 384 16 07.
  • www.utset.com.
04 Ganiveteria Soto

Ganiveteria Soto

Ganiveteria Soto

La Ganiveteria Soto manté viva la tradició des de fa més d'un segle. Francisco Soto va néixer el 1901 en un llogaret d’Ourense on l’art de l’afilament era una tradició ancestral. De jove va emigrar a Mèxic i es va continuar dedicant a l’ofici i, posteriorment, es va establir a Barcelona, on va obrir una ganiveteria. La tradició es va transmetre de generació en generació entre els Soto i, actualment, la néta del fundador, Laura Soto, n’és la gerent. El ganivet de xef, que abans només demanaven els professionals, és el més venut d’aquesta ganiveteria.

Més informació

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: