POL MARTÍN DE HARO
02/04/2021Diuen que els xinesos ja els feien servir al segle VII, però fins al segle XI no es van introduir a la península Ibèrica, des d’on es van portar arreu d’Europa. Sigui com sigui, els espinacs són una de les verdures més riques en vitamines. A més, tenen propietats antioxidants. Al CUINA us proposem unes quantes receptes perquè pugueu gaudir d’aquesta verdura de maneres diverses.
'Wontons' cruixents farcits d'espinacs i carxofes
El 'wonton' és un entrant cantonès similar a una cresta que, generalment, està farcit de porc. És molt cruixent i nosaltres en farem una versió més mediterrània, amb una pasta farcida de vegetals de casa nostra com els espinacs i les carxofes. A més, us recomanem que ho serviu amb una salsa de xili agredolça que li aportarà molt de sabor i un toc picant.
Espinacs a la catalana
Un plat clàssic i tradicional tan senzill com bo. Segons diuen, no ha canviat des de l’edat mitjana, on té l'origen. Només haureu de saltar els espinacs amb una mica d’oli i afegir-hi les panses i els pinyons. Fàcil de preparar, típic de cada nostra i molt bo.
'Arancini' d'espinacs
Considerades com les bombes italianes, aquestes boles d’arròs arrebossades poden ser un entrant diferent per a un àpat en família. Cruixents per fora però cremoses per dins, notareu que el pernil cuit i el formatge combinen a la perfecció amb els espinacs. Tota una sorpresa que alhora agradarà als més petits de la casa, amb els quals també podeu preparar-les.
Cigrons estofats amb llagostins, bacallà i espinacs Becky Lawton
Uns llegums estofats sempre són bons, però si a la recepta hi afegim uns llagostins, uns trossos de bacallà i la verdor dels espinacs, podríem dir que són a prop de la perfecció. Us recomanem que, quan poseu els cigrons en remull, hi afegiu un xic de bicarbonat i els deixeu reposar fins a 12 hores.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: