POL MARTÍN DE HARO
14/06/2021De mantega, de xocolata, de fruita... Les galetes són un dels nostres dolços preferits, d'aquells que ens transporten directament als berenars de la nostra infantesa. I a vosaltres, també us passa? Fem-ho possible amb aquestes quatre receptes de galetes amb ingredients tan diferents com saborosos.
Galetes 'Speculoos'
Un clàssic belga ben especiat, on haureu d'afegir canyella, gingebre, nou moscada i cardamom. Se solen servir amb el cafè per sucar-les i endolcir-lo. Tenen tan èxit al seu país que també s'ha popularitzat una crema de galetes per fer sandvitxos. Un bon consell per fer la massa és usar impulsor, compost químic natural que farà que la massa agafi forma durant el fornejat. Mireu, això sí, de donar-li una forma divertida amb algun motlle que tingueu per casa.
Galetes de coco
La mantega i el coco seran els principals ingredients d'aquestes senzilles galetes que us recordaran les més tradicionals. Sí, aquelles de la capsa rodona on la vostra àvia guardava els estris per fer ganxet. Només necessitareu mantega, ous, sucre i una bona fornada perquè estiguin a punt. Això sí, no oblideu que les heu de deixar reposar una estona fins que ja no estiguin calentes.
Galetes de llimona Becky Lawton
Si abans us parlàvem de la capsa rodona, ara recordem les capses de galetes de les festivitats. Les farcides de 'ganache' de llimona són de les nostres preferides. A més, quan feu el sablé de llimona, podeu donar-li forma d'estrella, de manera que quedaran més divertides. Necessitareu ou, farina, llimona i sal. Per al farciment us caldrà xocolata blanca, que fareu al microones uns minuts i la barrejareu amb el suc de llimona perquè impregni el seu sabor a la 'ganache'. Perquè els cítrics també tenen un lloc en el món de les galetes. A gaudir-ne!
Galetes d'alvocat i llavors de xia
Preparats per elaborar unes galetes autèntiques? En aquesta ocasió, l'alvocat, la llima, la vainilla i el formatge crema seran la pasta d'aquestes originals galetes que podreu preparar si voleu tastar unes postres diferents, però ben saboroses. L'haureu de barrejar, això sí, amb mantega, sucre i llavors de xia, que aportaran un toc cruixent a les galetes. Podeu seguir el consell d'abans i col·locar-les en un motlle en forma d'estrella. Us hi atreviu?
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: