Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes amb magret d'ànec

Plats de tradició francesa

POL MARTÍN DE HARO

29/04/2021

El magret d'ànec és una carn popular a la gastronomia francesa amb una llarga tradició de receptes. A Catalunya potser és un plat menys comú, malgrat que a poc a poc s'està guanyant un lloc a la nostra cuina. Així doncs, us proposem quatre receptes amb magret d'ànec perquè en descobriu les virtuts gustatives.

 

01 Carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de 'foie-gras'

Carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de 'foie-gras'

Carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de foie-gras

Aquesta recepta de la xef Dolors Abad reivindica la carn d'ànec amb un deliciós entrant ple de sabor. En comptes de les habituals capes fines de vedella amb parmesà, vosaltres preparareu el carpaccio amb ànec i uns encenalls de fetge gras que es desfaran a la boca mentre gaudiu de la carn. També tindrà molta importància la vinagreta, que es prepara amb oli d'oliva, vinagre de Mòdena, rovellons i tòfona negra, d'un sabor molt intens. Mireu d'afegir-hi un rajolí per sobre de la carn i acompanyar-ho d'un tros de pa ben torrat. Senzill, però molt bo.

 

02 Niu d'ànec

Niu d'ànec Becky Lawton

Niu d'ànec

Un plat saborós al qual haureu de dedicar temps i fer un emplatat de cuiner professional. I és que aquesta recepta aporta una mica de cada producte per aconseguir un sabor únic i potent, però degudament equilibrat. Haureu de preparar una 'ganache' de 'foie' amb vermut, nata i gelatina, i un esponjós de trompetes de la mort. Aquestes elaboracions acompanyaran el pernil i el magret d'ànec, així com un grapat de bolets frescos, 'shisho' morat i patates baby confitades en oli de tòfona, un preparat italià per potenciar el sabor de la carn fumada. 

 

03 Magret d'ànec amb salsa de tòfona

Magret d'ànec amb salsa de tòfona

Magret d'ànec amb salsa de tòfona

Per gaudir al màxim de l'ànec, us proposem aquest magret d'ànec a la planxa amb una salsa de tòfona negra, el bolet més preuat i valorat pels gastrònoms, gràcies al sabor potent i l'aroma intensa, capaç de perfumar els productes amb què estigui en contacte. Us recomanem que, perquè la carn us quedi ben saborosa, feu servir la tècnica de la pell 'torrinyada' i la carn rosada. Només caldrà marcar una quadrícula a la pell i fer-ne una cocció lenta. Així aconseguireu que la pell s'aprimi. A més, podreu acompanyar-la del puré de patata amb formatge fumat, el que més us agradi.

 

04 Magret amb raïm

Magret amb raïm

Magret amb raïm

Un dels plats més tradicionals d'aquesta selecció de magret. El secret d'aquesta recepta es troba en la salsa, preparada amb porto, un vi que s'elabora a Portugal mitjançant la fortificació del most més o menys fermentat amb esperit de vi i un procés posterior d'envelliment més o menys llarg. És una salsa amb un toc dolç que contrastarà amb la carn, acompanyada d'un grapat de raïms.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: