POL MARTÍN DE HARO
10/08/2022L'orxata és una beguda indispensable per als mesos de juliol i agost. Generalment, els valencians l'acompanyen amb fartons, un dolç allargat per sucar a la llet de xufla que us recordarà l'ensaïmada. No obstant això, hi ha moltes maneres de gaudir-ne; per exemple, incorporant-la a postres com el flam o el púding.
Orxata d'anís Becky Lawton
Doncs sí, l'orxata d'anís és una realitat gràcies a aquesta proposta alternativa per a la qual necessitareu xufla, dàtils i una culleradeta de llavors d'anís –ingredient fonamental de la barreja dels traginers i els cigalons de la nostra revolució industrial. A més, és l'origen d'una beguda humil, rescatada, només, per donar un toc perfumat a bona part de la nostra pastisseria tradicional, especialment, a la Catalunya Nova.
Flam d'orxata amb 'coulis' de mango
L'estiu no és estiu sense una bona orxata. Ara que arriba la calor també podem refrescar-nos amb aquest flam amb mascarpone que reivindica la llet de xufla i que, per aportar-li un toc encara més dolç, se serveix amb un 'coulis' o concentrat de mango que és pur sabor tropical. Què espereu per tastar-lo?
Púding d’orxata, ensaïmades i dolç de préssec Gemma Clofent
Unes postres que podeu preparar amb fruita, galetes, xocolata... El seu origen es remunta a l'Anglaterra medieval, però Gemma Clofent us proposa viatjar a la Mediterrània unint les Illes Balears i el País Valencià amb l'orxata i l'ensaïmada. També hi afegireu préssec confitat, que hi aportarà un punt dolç i refrescant. I no hi pot faltar el característic caramel líquid del púding.
Flam d’orxata 'light' Gemma Clofent
Si abans l'acompanyàvem de 'coulis' de mango, ara us presentem una versió menys calòrica del flam d'orxata. L'elaborareu amb sobres de quallada, formatges baixos en greix i una cullerada de canyella en pols, que hi aportarà una aroma i un sabor molt agradables. Per tal de no afegir-hi més sucre del que ja té, poseu-hi una mica d'edulcorant al gust, si pot ser, líquid.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: