DAVID CABALLERO
26/08/2024La rutina sovint ens fa anar de bòlit a l'hora de menjar, i portar un tàper a la feina ha passat de ser una cosa esporàdica a esdevenir una realitat diària per a molts. I quan pensem en un dinar de tàper ens sol venir al cap alguna cosa senzilla i avorrida, que de tant repetir-la al llarg de la setmana acaba per fer-nos passar les ganes d'innovar. Avui, però, us portem un seguit d'idees tan enginyoses com saludables per renovar els vostres tàpers, amb el xef David Caballero. Quatre alternatives a l'arròs bullit o els filets a la planxa, amb diferents combinacions de peix, llegums o verdura i, a més, a un preu econòmic.
Pot d'amanida de llenties, pollastre, poma i formatge
La primera proposta és un plat refrescant on les llenties són les protagonistes. Un plat de llegums, tan bo com saludable i que a més podem dur en un tàper petit, un pot de vidre o de plàstic lleuger i fàcil de portar. Una recepta completa que, a més dels llegums, porta carn, formatge i fruita.
Hamburguesa de soja verda i bolets
Una proposta vegana, sense gluten i sense lactosa, apta per a tots els gustos i que podem acompanyar amb una bona amanida. Les hamburgueses de soja verda i bolets són saboroses i fàcils de fer, a més de saludables i molt innovadores. Una recepta que podem seguir segons ens l'explica David Caballero, però que també podem personalitzar una mica al nostre gust.
Pollastre al curri groc amb arròs i bròquil
La següent proposta és una fusió de cuina índia amb tocs mediterranis, una recepta molt completa que podem dur en un tàper per poder dinar com si fóssim a casa. El pollastre al curri i l'arròs ens donen la contundència d'un bon àpat, i el bròquil ens l'acompanya i ens l'equilibra, aportant-hi un punt més saludable que fa la recepta encara més atractiva.
Salmó en escabetx cítric amb carbassa i blat tendre
L'última recepta canvia els llegums i la carn per una combinació de peix, arròs i carbassa. Una recepta completa i que podem preparar d'una manera innovadora, cuinant el salmó amb els cítrics i barrejant-hi l'arròs i els sabors de les verdures que vulguem fer servir per acompanyar-ho. Una última proposta diferent, però igual de bona, saludable i econòmica.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: