POL MARTÍN DE HARO
19/03/2021Els arrossos són un d’aquells plats que són motiu de celebració. Ja siguin vegetals, de marisc, de carn o fins i tot mixtos, requereixen un esforç que de ben segur és recompensat amb el resultat final. És per això que us oferim algunes receptes d’arrossos que són irresistibles.
Arròs caldós amb llamàntol Becky Lawton
Els dijous, toca arròs! Però amb aquesta pinta segur que no us farà res preparar-lo qualsevol altre dia de la setmana... Per elaborar-lo haureu de posar una atenció especial a l’hora de preparar el brou de peix, que us recomanem que escumeu durant la cocció, ja que l’escuma conté les restes de sang de l’espina del peix i altres impureses. El company de l’arròs, això sí, serà el llamàntol, per la qual cosa haureu de preparar unes pinces, i un bon pitet, si voleu sortir de la situació sense ni una sola taca.
Arròs negre
Sec i mariner, quin gran arròs! Per a aquesta recepta us donarem algun consell valencià. Podeu preparar la salmorreta, un sofregit diferent, molt típic de la zona d’Alacant en què cal triturar un parell d’alls, una mica de pebrot verd, julivert i tomàquet ratllat, i, tot seguit, coure el sofregit molt més ràpid que el tradicional. D’altra banda, la sípia i el calamar s’estofen per separat en una cassola amb una mica d’oli i un raig de vi blanc. Només caldrà afegir l’arròs i la tinta per donar el color tan característic al plat. Us encantarà!
Risotto amb bolets i espàrrecs Becky Lawton
Deixarem València per marxar a Itàlia amb un clàssic de la seva gastronomia al qual afegirem una branca de farigola quan bulli l’arròs. Després hi incorporarem uns bons bolets i uns espàrrecs de temporada, i només li faltarà un toc de parmesà per gaudir-ne al 100%. Una recepta tan senzilla com bona que va sorgir al segle XVI, durant el Renaixement. Es diu que la primera vegada que es va preparar el risotto va ser a Milà, on es cuinava l’arròs amb brou de pollastre i safrà, el que aportaria un color groc semblant a la paella valenciana.
Paella valenciana
Si voleu ser dignes de la terra d’Ausiàs March, haureu de preparar la paella seguint la tradició valenciana, i això implica tenir a punt garrofó, conill, pollastre i mongeta tendra. Per a aquesta elaboració es recomana fer servir l’arròs bomba, ja que absorbirà millor el sabor del brou. En qualsevol cas, heu d’estar atents al temps de l’arròs, un màxim de 18 minuts a foc suau, si no voleu que s’enganxi.
Paella mar i muntanya
Aquesta recepta de Xavier Matarrodona barreja el millor de la terra i el mar. Costella de porc, calamarsets i escamarlans seran alguns dels protagonistes d’una paella on el secret rau en la matèria primera i el fumet de peix, que s’haurà de preparar amb antelació. Pel que fa al temps de l’arròs, s'ha de fer al forn durant 6 minuts a 200 graus sense els escamarlans i, un cop els hi afegim, 3 minuts més. Només caldrà deixar-lo reposar i a gaudir-ne!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: