CUINA.CAT
05/12/2018Carnisseria David Enrique Marco
Acceptem-ho. Sovint, preparar els àpats de Nadal és un suplici. I per això, sigui per comoditat o per manca de temps, cada vegada més gent prefereix encarregar els plats a fora. Un dels llocs on ho podeu fer és al Mercat de Santa Caterina, a la parada de David Barroso, on des de fa gairebé 29 anys faciliten la vida dels qui no volen entrar a la cuina però que tampoc volen renunciar a menjar bé. Algunes de les especialitats de la parada són els precuinats carnis, com el rosbif amb tòfona i cafè de París o els diversos rostits. Però el producte estrella del Nadal són el xai i el cabrit farcits.
Més informació
Sunta Peixaters Enrique Marco
Per Nadal ens agrada menjar bé i potser no mirem tant la butxaca, a l’hora de comprar peix i marisc. A la Peixateria Sunta, al Mercat de la Concepció, treballa la cinquena generació de la família que va obrir el negoci, l’any 1888. Els anys d’experiència els han ensenyat que per Cap d’Any els clients sovint són més innovadors i preparen plats més informals, sobretot amb marisc. En canvi, el dia de Nadal són més conservadors i prefereixen els plats tradicionals. Aquí, doncs, hi trobareu des de calamars per farcir fins a una àmplia gamma de peixos per fer al forn o per cuinar amb salsa.
Més informació
Soley Roser Enrique Marco
Pot ser que us decanteu més per un àpat tradicional, però això no vol dir que hàgiu de renunciar a un toc d’exotisme per acabar-lo. Les fruites exòtiques són una manera excel·lent de sorprendre tothom, i, a Barcelona, hi ha tot un expert en la matèria des del 1864. El trobareu al Mercat de la Boqueria, amb Eduard Soley al capdavant. Fruites Soley és el lloc ideal per descobrir gustos totalment nous, i segur que, si us deixeu aconsellar, trobareu que alguna de les més de 2.000 referències d’arreu del món que tenen és la més adient per a vosaltres.
Més informació
La Confianza Enrique Marco
Per fer una bona escudella, és important una matèria primera de qualitat. I per fer un bon farcit, és fonamental triar bé la carn. Des de l’any 1961, en aquesta cansaladeria del Mercat de Nou Barris tenen com a pilar fonamental conservar la tradició. El responsable de la parada, Juan Fernández, professor de l’Escola de Xarcuters de Barcelona, destaca la tendència dels clients a retornar a les preparacions més tradicionals. Per Nadal, preparen escudella, canelons, botifarres i 35 hamburgueses diferents, però el producte estrella són els farciments.
Més informació
D. Escámez Menaje Enrique Marco
Parar una bona taula, per Nadal, és gairebé igual d’important que els plats que s’hi serveixen. Per això, cal tenir una coberteria i un parament especials per vestir la taula de festa, en aquestes dates assenyalades. Al Mercat dels Encants, podreu trobar coberts i vaixelles de tota mena —ganivets, culleres, forquilles, plats, safates...— i per a totes les ocasions. La parada de Diego Escámez, tota una institució del mercat, és un dels llocs que no us podeu perdre si decidir decorar la taula als Encants de Barcelona.
Més informació
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!