CUINA.CAT
29/12/2022L'escarola pertany a la família de les asteràcies, de la qual també formen part l'enciam, l'endívia o el card. Si parlem de les seves propietats, hem de destacar que és una gran font d'hidratació i conté una alta càrrega de vitamines –com la A, la C i la B. També ens aporta minerals molt importants per a la salut –com el fòsfor, el ferro o el potassi. Però, i a la cuina? L'escarola normalment dota les elaboracions d'un toc cruixent i refrescant; per això combina molt bé amb el peix i amb les salses àcides. En aquest receptari, us proposem un seguit de plats perquè conegueu aquest producte i us animeu a cuinar-lo d'una manera més atrevida.
Amanida de bou de mar
Les amanides no sempre són un grapat de fulles d'enciam o d'escarola, alguna hortalissa i un rajolí de vinagre; n'hi ha de molts tipus. En aquest cas, us en proposem una de bou de mar on l'escarola aportarà la frescor que esmentàvem abans. Si us agraden les elaboracions refrescants i el marisc, no dubteu a tastar-la.
Caneló de codonyat amb pera i escarola Becky Lawton
Rotllets de pera i escarola envoltats de codonyat. Amb aquest entrant sorprendreu tots els comensals, que, a cada queixalada, notaran com el cruixent de l'interior de l'elaboració s'unifica amb la textura gelatinosa que l'envolta.
Adaptació del pop 'á feira'
En aquesta elaboració protagonitzada pel pop, l'escarola farà de base. El gust de les fulles del vegetal ajudaran a acompanyar el gust del cefalòpode, el qual és molt important que estigui ben cuit.
Amanida de verat salat amb ratafia i festucs
Al començament us parlàvem d'arriscar una mica i mirar d'incloure l'escarola en plats diferents... Aquest en podria ser un, gràcies a la barreja de sabors que hi trobareu. Serà cabdal saber-los equilibrar a l'hora de preparar el plat, però val la pena.
Amanida de tallarines de sèpia i favetes
Acabem amb el plat més complet de tots, que, si ho volguéssiu, us podria servir de plat únic en qualsevol àpat del dia. Com dèiem, l'escarola combina molt bé amb el peix i el marisc; en aquest cas, l'agrupem amb la sèpia i les gambes. També hi afegirem favetes per accentuar el joc de textures.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: