Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 maneres de combinar el guacamole

Un imprescindible de la gastronomia mexicana

POL MARTÍN DE HARO

16/06/2021

La mexicana és una de les gastronomies més riques i variades del món, amb un receptari amplíssim que abarca múltiples influències i que el 2010 va ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Entre molts altres ingredients, l'alvocat és un dels productes més presents. El guacamole és un dels plats mític, que sovint acompanyem amb 'totopos' (natxos). Al CUINA, però, hem aportat un toc més mediterrani a aquesta recepta per tal de gaudir del guacamole de cinc maneres diferents: amb peix, marisc, 'tacos' de remolatxa...
 

01 Tacos de remolatxa farcits de guacamole

Tacos de remolatxa farcits de guacamole AJJ Estudi

Tacos de remolatxa farcits de guacamole

Uns 'tacos' diferents per als quals no necessitareu 'tortillas' de blat de moro o similars. La remolatxa us servirà com a embolcall per al guacamole, que quedarà ben cremós i refrescant quan tritureu la polpa de l'alvocat amb suc de llima, coriandre i un punt de sal. A més, afegireu dues fulles de ruca, la juliana de rave i el caviar d'oli. Mireu d'afegir unes fulles de coriandre per sobre per aportar-li més frescor i sabor. El resultat seran uns 'tacos' vegetals espectaculars!

02 Sopa freda de tomàquet i guacamole

Sopa freda de tomàquet i guacamole

Sopa freda de tomàquet i guacamole

Qui diu que la sopa freda no pugui portar guacamole? A més, ara que la calor ja és aquí ve molt de gust un entrant ben fresc similar al gaspatxo. Per al guacamole necessitareu alvocat, ceba tendra, suc de taronja, salsa Perrins i llagostins. Ho sabem, és diferent, però també molt saborós i amb un toc marí. De fet, afegireu un llagostí cuit i pelat a sobre del guacamole. Deixeu-ne el cap al plat, per si el voleu xuclar... Tot un clàssic, amb el bon marisc.

03 Amanida de sardines marinades, hummus i guacamole

Amanida de sardines marinades, hummus i guacamole Ada Parellada

Amanida de sardines marinades, hummus i guacamole

Tota una combinació de sabors. Mireu de comprar sardines a la peixateria i demanar-los si us les poden desespinar. Les haureu de marinar amb vinagre de xerès, oli d'oliva i herbes. I és que les sardines quedaran de meravella amb el puré de cigrons i la frescor del guacamole, que preparareu a l'estil tradicional amb tomàquet, ceba i, per descomptat, alvocat.

04 Musclos en escabetx amb guacamole

Musclos en escabetx amb guacamole Food Photos / Cristina Rivarola

Musclos en escabetx amb guacamole

La cremositat de l'alvocat i el gust fort de l'escabetx és una d'aquelles combinacions màgiques que farà que us pregunteu per què no l'havíeu preparat abans. I és que el marisc combina a la perfecció amb el guacamole, especialment si prepareu l'escabetx vosaltres mateixos amb el llorer, l'all i el vi. L'haureu de deixar reposar, però l'espera valdrà la pena. Els servireu en un palet per poder sucar-los en el tradicional acompanyament mexicà, si pot ser, barrejat amb l'escabetx.

05 Tataki de tonyina amb guacamole

Tataki de tonyina amb guacamole

Tataki de tonyina amb guacamole, salsa de tomàquet i coriandre

Per a aquesta recepta, haureu de preparar diverses coses, des d'una salsa de tomàquet fins a un bon guacamole. És fàcil de fer, però us recomanem que abans de preparar la tonyina deixeu llestos els alvocats i la salsa. La protagonista serà la tonyina, que haureu de fer molt poc, lleugerament pels costats. Podreu combinar-la amb l'alvocat, la salsa i el cruixent dels natxos, dels quals n'afegireu uns quants per sobre de l'alvocat. No us oblideu del coriandre i el julivert picats. Aportaran molt de sabor i aroma al tataki.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: