MARIJO JORDAN
08/05/2019Jordi Roca
L'aposta xocolatera i hotelera gironina d'El Celler de Can Roca, Casa Cacao, ja estarà a punt de caramel aquest estiu. El projecte inclou un obrador de xocolata, amb botiga i espai de degustació a càrrec de Jordi Roca, i un hotel boutique de 15 habitacions acurades que dirigirà personalment Anna Payet, la dona de Joan Roca, professora de Turisme a l'escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i a la UDG.
L'allotjament està obert a tothom, però s'ha pensat especialment per als clients d'El Celler que no volen conduir després de sopar. I què se sap de l'espai que l'acollirà? Doncs que tindrà tres plantes i una preciosa terrassa amb vista sobre la ciutat on se serviran els esmorzars. "La filosofia serà la continuïtat del bon tracte i la qualitat d'El Celler", apunta Payet, que tramita reserves des de Setmana Santa.
Equip de l'Aürt
Al vestíbul de l'hotel Hilton Diagonal Mar, Artur Martínez ha obert el seu esperat Aürt, una proposta personal evolucionada de l'alta gastronomia que servia al premiat Capritx de Terrassa. L'Aürt té només dues taules per a 15 comensals, perquè el xef vol aprofundir en la relació amb els clients, reduir l'espera i les llargues explicacions. El nom del local és un mot català que significa 'topar amb alguna cosa bruscament', "com un cop de puny a la taula", que juga amb les lletres del nom del xef.
Nobu
El restaurant del hotel Nobu obrirà les portes a l'estiu, tot i que l'establiment hoteler on se situarà encara continuarà de reformes. La cadena del xef Nobu Matsuhisa, Robert de Niro i el productor Meir Teper s'estrenarà a Barcelona a la Torre Catalunya, amb el grup català Selenta (hotel Sofia), en una aposta pel luxe que tindrà diversos espais, 259 habitacions i un restaurant a la planta 23 amb vista sobre la ciutat.
Casa Tejada
Ja fa temps que Òscar Manresa i Romain Fornell són amics personals i còmplices empresarials. Tant poden còrrer junts la marató de Nova York com decidir reobrir la mítica Casa Leopoldo perquè Barcelona no es quedi sense un dels seus tradicionals temples gastronòmics. Fornell, amb una estrella Michelin al Caelis de l'hotel Ohla Barcelona, i Manresa (ideòleg de projectes com la Torre de Alta Mar, el Kauai o Casa Guinart) uneixen forces i asseguren que la seva associació anirà a més.
Han reobert Casa Tejada, una taverna de tapes de referència als anys 60 i 70 de la zona alta de Barcelona que havia tancat portes a principis d'any. Si Casa Leopoldo ens remet a Pepe Carvalho, aquest local ens porta directament al mític Barça de Kubala, Moreno i Manchón, perquè el seu creador va ser un golejador d'aquells anys, Justo Tejada. L'espai del carrer del Tenor Vinyes s'ha modernitzat respectant l'esperit de celler blanc d'aires rústics. Ara reneix pensat "com un bar d'ostres, marisc, còctel i brasa", diu Fornell. La nova aposta és senzilla, de caire informal, però amb producte de bona qualitat.
Anormal
L'Spoonik de Jon Giraldo i Jaime Lieberman conjuga alta gastronomia llatinoamericana amb música, colors i imatges per oferir als comensals una experiència molt més completa que la purament gustativa. L'èxit de la seva proposta els ha portat a traslladar l'oferta creativa a un nou emplaçament hoteler "espectacular". A l'espai del restaurant lliure del carrer de Bertran, innoven proposant el que anomenen una versió 'canalla' de l'Spoonik, un pioner 'street food' que funciona in situ i també a domicili.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: