POL MARTÍN DE HARO
22/03/2021La pasta és un d’aquells plats que seria capaç de reconciliar a tothom. Amb carn, vegetals, peix, marisc..., tot és possible amb un dels plats més icònics de la gastronomia italiana, que, segons diuen, allà es menja cada dia de l’any. Al CUINA us proposem algunes receptes perquè pugueu sentir-vos com a Itàlia sense sortir de casa.
Pasta negra amb cloïsses i sípia Enrique Marco
‘Sapore di mare, sapore di sale, sapore di pasta’. Un àpat italià a la marinera que inclou productes de la Mediterrània, com sípia o cloïsses. Us recomanem que quan les compreu, no les poseu en aigua perquè es depurin; deixeu-les sense res o bé en aigua de mar! Pel que fa a la pasta, no cal que sigui comprada, ja que també podeu preparar-la vosaltres i aprofitar la tinta de la sípia per tenyir-la.
Pasta alla Norma Miquel Àngel Roque
Ja sabem que la pasta és un plat que agrada a tothom. I és que combina amb tot. Per això, si ja heu preparat la típica bolonyesa de sempre i necessiteu variar, la pasta alla Norma de Miquel Àngel Roque és l’opció perfecta. Tomàquet, orenga, albergínia i formatge al gust. Mai la pasta no havia quedat tan bona amb hortalisses!
Lasanya de pollastre i xampinyons
La lasanya de sempre, però amb ingredients diferents. En aquesta ocasió el pollastre i els xampinyons seran els protagonistes d’un plat que es remunta a temps del cònsol Ciceró de l’antiga Roma, i que afinareu amb la beixamel i un bon formatge de tipus gruyère.
Pasta a l'amatriciana Miquel Àngel Roque
Una recepta tan senzilla com bona. Originària de Roma, la pasta a l’amatriciana està acompanyada d’una salsa de tomàquet, si pot ser de mida petita (estil Cherry), cansalada, ceba i formatge pecorino. No us oblideu, però, del toc picant. Només caldrà, si us agrada, afegir-hi un bitxo quan sofregiu el tomàquet.
Pasta amb peres, nous i formatge blau
L'elaboració d'aquesta recepta de la cuinera Ada Parellada només té quatre passos. Per tant, més fàcil impossible. Mentre poseu a bullir la pasta, talleu les peres a daus i coeu-les amb la mantega, lentament. Quan comenci a tenir la textura adequada, afegiu-hi el formatge gorgonzola, o similar, ben esmicolat, i la nata. I, a foc suau, deixeu que es faci una salsa. Quan la pasta estigui ‘al dente’, afegiu-la a la salsa i, per acabar, incorporeu-hi unes quantes nous. Nyam!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: