POL MARTÍN DE HARO
26/05/2021Originari de la Xina i portat a Occident pels perses a través d'Armènia, l'albercoc va ser acusat de provocar certes febres i, per tant, condemnat a l'ostracisme des de la fi de l'Imperi romà, fins que els croats el van tornar a portar i els àrabs el van introduir a través d'Espanya. Ric en vitamina C, l'albercoc és una fruita molt carnosa i refrescant de color taronja groguenc. Generalment es consumeix fresc i en melmelades i confitures, però té força possibilitats culinàries en postres i com a acompanyament de plats com el conill amb fruita seca. Així doncs, al CUINA us convidem a preparar cinc receptes amb albercocs.
'Brownie' de pistatxo amb 'ganache' d'albercoc Becky Lawton
Doncs sí, ens hem proposat fer un brownie diferent, més dolç però sense perdre l'essència de l'original. I és que la xocolata negra continuarà present al pastís, però quedarà matisada pels festucs i per una 'ganache' ben dolça d'albercoc, que visualment li donarà un color taronja groguenc que us enamorarà a l'instant. És d'aquelles postres que criden l'atenció...
Conill amb fruita seca
Un bon plat d'aquells que fan xup-xup en què el conill regnarà acompanyat de tota mena de fruita seca, des de les orellanes d'albercoc fins a les prunes o les figues, que, amb la ceba, aportaran un toc dolç que contrastarà amb la carn, que haureu daurat prèviament a la paella amb mantega i oli. El secret, però, es troba en la salsa, que serà una reducció de la fruita seca amb vi blanc i un got d'aigua. Mireu d'acabar-lo amb unes ametlles i uns festucs trossejats.
Gelats de pal d'albercoc
Ara que arriba la calor, res millor que aquest refresc natural per a tota la família. A més de ser fàcil de preparar, és molt saborós. Pel que fa als albercocs, els usareu en almívar, ja que així tindran el dolç més potenciat. Haureu de bullir la nata amb vainilla, per impregnar-ne l'aroma i el sabor; després tocarà barrejar els ingredients, triturar-ho tot i, un cop es refredi..., cap al congelador! No us oblideu de posar els pals al gelat, ja que així podreu gaudir-ne més còmodament.
Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita Becky Lawton
Un plat visualment espectacular que barreja, com indica el seu nom, el millor de la primavera. Pel que fa a la fruita i la verdura, tindreu prunes, espinacs frescos, favetes, pèsols, albercocs i carbassó. Quant als bolets, hi trobareu camasecs frescos i bolets de Sant Jordi, popularment coneguts a casa nostra com a moixernons. Sigui com sigui, aquests ingredients s'hauran de fer al forn en safates i temps de cocció diferents. Us recomanem que hi afegiu una mica de tòfona ratllada, sal, pebre i un rajolí d'oli d'oliva. Una proposta saludable, saborosa i variada, apta per a vegetarians.
Pastís de músic Gemma Clofent
El músic és una de les postres més tradicionals a casa nostra. Gemma Clofent va pensar que portar-la al món dels pastissos no seria una mala idea, i no estava gens equivocada... Aquest pastís ben dolç porta orellanes de préssec, albercoc i figues seques. No us podeu oblidar, per descomptat, del conyac, les panses i les ametlles. La millor pasta per a aquestes postres serà la de full, que aconseguirà que quedin ben cruixents i saboroses.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: