CUINA.CAT
31/03/2023La gastronomia marroquina té plats deliciosos que potser desconeixeu, per això avui us portem cinc receptes delicioses perquè pugueu preparar-les a casa i gaudir dels àpats típics del Marroc que més us agradin.
'Harcha'
El pa de sèmola del Marroc, el 'harcha', és un pa versàtil que podem fer a foc baix i al qual podem afegir els sabors que més ens agradin. La recepta que us proposem inclou, de manera opcional, una cullerada de sucre de vainilla, però podeu no posar-la-hi i elaborar el 'harcha' més tradicional.
Cuscús amb oli de menta i blat de moro torrat / Ada Parellada Ada Parellada
El cuscús és el plat estrella de la gastronomia marroquina i un dels més coneguts arreu del món. La proposta que us portem, de la xef Ada Parellada, és un plat refrescant, diferent i senzill de preparar. Un cuscús amb oli de menta i tomàquet ideal per a qualsevol època de l'any.
Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola
La de xai és una carn habitual en la gastronomia de països magrebins, de majoria musulmana. Amb aquesta recepta, a més, podreu preparar-la amb 'ras-alhanut', una barreja d'espècies típica del Marroc que s'elabora a base de nou moscada, canyella, cúrcuma o cardamom, entre d'altres.
'Tkalia'
Al Marroc és típic fer broquetes de fetge ('bolfaf'), budells estofats amb espècies i olives ('tkalia' o 'doura'), cervell i carn del cap. Cuinen el xai al forn, al vapor o amb estofats especiats, com el que us presentem.
Cruixent d'espècies Ada Parellada
L'última recepta ens la porta la xef Ada Parellada. Es tracta d'una barreja de conceptes provinents de diferents països: la brick, marroquina; la fil·lo, turca, i la katafi, grega. Una recepta cruixent que podem elaborar amb tot tipus d'espècies al nostre gust i un toc de formatge parmesà ratllat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: